Milyen ráctalanító módszerek léteznek manapság?

Ha ránctalanításról beszélünk, akkor sokaknak rögtön a botox jut az eszébe, pedig napjainkban ennél sokkal jobb, modernebb, fejlettebb technológiák, eljárások, és anyagok állnak rendelkezésre a plasztikai sebészetben. Ezek nemcsak hatékonyabb eredményt biztosítanak, hanem a kockázatokat is sokkal visszább szorítják. Nézzük milyen ránctalanító, arcfiatalító kezelések vannak manapság, amiket igénybe vehetsz akár te is, ha szeretnél pár évet letornázni a megjelenésedből!

Alább szponzorált tartalmat olvashattok.

Alapvetően kettő féle ránctalanítás van

Manapság nagyon sok féle különböző ránctalanító eljárás van a piacon, de alapvetően ezeket két nagy csoportba lehet sorolni.

A két csoport abban tér el egymástól, hogy sor kerül-e plasztikai műtétre, azaz bemetszésre, vagy más úton, módszerrel történik meg a ráncok eltüntetése.

Vegyük példának a botoxot, mert azt sokan ismerik: ez egy nem sebészeti eljárással történő plasztikai beavatkozás, ugyanis nem kerül sor a szigorú értelemben vett műtétre, csupán egy kezelésre, melynek során egy fecskendő segítségével speciális anyagokat fecskendeznek a bőr alá a ráncok feltöltéséhez.

Kép: Pexels

Vannak olyan eljárások is, amikor a bőr bemetszése is megtörténik annak érdekében, hogy feszes vonalakat hozzanak létre; ez a ráncfelvarrás. Sokan előnyben részesítik a nem sebészeti módon történő ránctalanítást, talán teljesen egyértelmű hogy miért: nem történik műtét. Ha nem történik műtét, nem kell hosszas felépülési időre, szövődményekre és kockázatokra sem számítani.

Azonban azt is tudni kell, hogy a hatás sem végleges. Attól függ, hogy milyen anyag kerül a bőr alá: a hatás tarthat pár hónapig, vagy néhány évig. A botox hatása például körülbelül 100-120 napig tart. Milyen más eljárások léteznek még?

Hialuronsavas ráncfeltöltés

Manapság a hialuronsavas ráncfeltöltő anyagok váltják fel a botox kezeléseket, ugyanis ezek az anyagok sokkal jobbak, biztonságosabbak és hatékonyabbak is.

A hialuronsav valójában egy a szervezetben is megtalálható töltőanyag, melynek az eredeti célja is a bőr feszessé tétele.

Ez az anyag ösztönzi a kollagéntermelést a szervezetben, ami még egy lapáttal rátesz a ráncok eltüntetésére. Ennek köszönhető a hialuronsavas ránctalanító eljárások hatékonysága. Egy másik nagy előnyük a biztonságosság: mivel a befecskendezett szérum hasonlít a szervezetben megtalálható anyagokra, csak kevés esély van allergiás reakciók kialakulására. Hatása akár 1-2 évig is tarthat, de némely esetben már fél év alatt felszívódik az anyag, és újra meg kell ismételni az eljárást. Ilyenkor már kevesebb töltőanyagra lesz szükség.

Kép: Pexels

A legjobb ránctalanító eljárás a BeautiFill

A bemetszéssel járó ránctalanító eljárások tartanak a leghosszabb ideig, azonban ezek nemcsak kockázatosak, hanem annak az esélye is fent áll, hogy 10 év múlva már nem tetszik majd annyira az eredmény. Azonban van egy viszonylag tartós, és ráadásul természetes eredményt adó eljárás, ami teljesen kockázatmentes.

Ez a BeautiFill, melyet még nem alkalmaznak túl sok helyen hazánkban.

Az egész lényege, hogy a ráncok feltöltéséhez szükség van egy előzetes zsírleszívásra, ugyanis ez lesz visszatöltve a ráncokba. A forradalmian új technika miatt a zsírszövetek teljesen épek maradnak, tehát nagyon jól felhasználhatóak. Allergiás reakciót egyáltalán nem okoznak, ez érthető. De ami a legjobb, hogy nem szívódnak fel, mint a többi töltőanyag, csak a szervezettel együtt öregszenek. Természetes, és hosszútávú hatást biztosít ez a ránctalanító eljárás.

Ez a Bónusz Plasztikai Sebészeten érhető el, olvass róla még több részletet itt: ránctalanítás Budapesten.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.