5 stílusszabály, amit érdemes betartani kánikulában

Igen, meleg van, nagyon meleg, de ez nem jelenti azt, hogy a megengedettnél pőrébben öltözzünk nyilvános helyen, és az sem kimondottan stílusos, ha strandpapucsban csattogunk végig az utcán csak azért, mert melegünk van

A kánikulában is be lehet és kell is tartani stílusszabályokat – hoztunk tippekt:

Ügyeljünk arra, milyen anyagú ruhát hordunk
Egyszerű, de fontos szabály: egyáltalán nem mindegy, milyen anyagból készült ruhát viselünk a legnagyobb melegben. Ha megfelelő anyagokat választunk, elkerülhetjük a csúnya izzadságfoltokat, és nem kell kényelmetlenül feszengenünk egész nap. A selyem-vászon keverékek, a pamut és a nyitott szövésű piké szövetek a legjobb választás, de valójában bármi, ami légáteresztő, a legjobb barátunk lehet.

Fontos, hogy a szabásra is ügyeljünk – az a legjobb, ha bő ruhákat választunk, ami ösztönzi a levegő áramlását az izzadásra hajlamosabb területeken. 

Mindenképpen szerezzünk be egy jó kalapot, napszemüveget
Nincs annál rosszabb, mint mikor a tűző nap belesüt a szemünkbe és elvakít. Ez ellen kitűnő egy stílusos kalap, férfiaknak esetleg sapka. Nem csak kimondottan jól tudnak mutatni és feldobják a szettünket, de igazán jó szolgálatot is tesznek a melegben.

Igen, napszemüveg nélkül sincsen nyár! Egy jó napszemüveg csodákra képes. A kulcs az, hogy olyat válasszunk, ami illik a nyári ruháinkhoz. Az olcsó, silány minőségű darabok nem csak a megjelenésünket teszik tönkre, de a szemünket is. Mindenképpen érdemes megfelelő védelemmel ellátott, minőségi szemüveget választani.

Ha kánikula, akkor rövidnadrág, rövid szoknya
Hiszen miért is sülnénk bele egy farmerbe, ha nem muszáj, nem igaz? Nyáron érdemes néhány kulcsfontosságú darabba befektetni, ezek közül az egyik alap a férfiak és nők kedvence – a rövidnadrág.

Szerezzünk be néhány jó minőségű darabot, amit szívesen viselünk, és amiben jól érzzük magunk, mert a nyári kánikulában biztosan szükség lesz rájuk. Lehet egészen rövid vagy térdig érő, lehet mindenféle színű, fazonú és anyagú.

A rövidnadrág remek választás, és szinte mindennel kombinálható úgy, hogy egyediek és stílusosak tudunk maradni.

Ugyanez a helyzet a szoknyákkal is. A lenge darabok igazán jó szolgálatot tehetnek a legforróbb napokon, s bár a szoknyák harisnyával télen is hordhatók, a szezonjuk igazán ez az évszak – hát élvezzük ki őket!

Figyeljünk oda a lábainkra
Egyrészt hordjunk megfelelő, kényelmes, szellős, csinos cipőt, amiben a lábunk hosszabb idő után is jól tudja érezni magát, nem izzad és nem is büdösödik be, másrészt a lábbeliken kívül a lábunkra sem árt nyáron különös gondot fordítani. Hisz hiába a csinos cipő, ha ronda, beteg a köröm, vagy repedezett a sarok.

Csúnya stílushiba az elhanyagolt lábunk kirakatba tenni. Ma már remek lábápoló krémek kaphatók a drogériákban, amikkel érdemes kezelésbe venni még a szezon előtt lábainkat.

Használjunk megfelelő sminktermékeket, dezodort
Ugye mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a melegben lefolyó smink minden, csak nem stílusos? Ha mindenáron szeretnénk némi make up-ot varázsolni az arcunkra, mindenképpen törekedjünk a megfelelő termékek vásárlására, és csakis vízálló sminktermékeket használjunk.

Ugyanilyen elengedhetetlenül fontos egy jó dezodor is. Semmiképpen ne válasszunk olyat, ami nyomot hagy a ruhákon. Nincs annál rosszabb látvány, mikor a karunk alatt ott a fehér vagy sárga folt.

Kánikulában néha még az utcára kimenni is kihívás, hiszen szívesebben maradunk a hűvös szobában. Ám ha már ki kell menni, legalább tegyük stílusosan!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.