Bakancslista helyett legyen Sz@rd le listád!

Pazarold az idődet! Tegyél hosszú, céltalan sétákat, ha ahhoz van kedved. Próbáld ki azt az új receptet. Olvasd el azt a vastag régi könyvet, ami a könyvespolcon várakozik. Menj el futni. Találkozz egy rég nem látott barátoddal. Menj be csak úgy a városba, nézegesd a kirakatokat. Csinálj hétvégén filmmaratont. 

Ne kergess álmokat, éld meg a pillanatot és élvezd az apróságokat.

Folyton nagy dolgokat akarunk csinálni. Világmegváltó tetteket végrehajtani. Őrültségekbe akarunk belemenni, amiket csak egyszer az életben felkiáltással tehetnénk meg. Erről szólnak a bakancslisták. Hogy mennyi mindent akarunk még. Hogy mennyi mindent nem tettünk még meg.

Vagyis frusztráljuk magunkat, hogy nem értünk el még mindent, amit szeretnénk, azokért még hajtanunk kell.

Persze nem azt mondom, hogy ne akard megmászni a Mount Everestet, ha az minden vágyad. Csak azt mondom, amíg el nem jutsz arra luxus hajóútra, amit olyan régen kinéztél magadnak, élvezd ki az élet apró örömeit is.

Annál is inkább, mert a látszólag céltalan időtékozlás produktívabbá és boldogabbá tesz. S talán ráébreszt, nem csak a Mount Everest megmászása teheti teljessé az életed.  

Ehhez csinálhatsz egy listát is arról mi mindent nem akarsz megtenni.

Például ne kényszerítsd magad, hogy részt vegyél egy unalmas szülinapi bulin, ha semmi kedved. Ha jól esik és kívánod hétfő este is ihatsz egy-két pohár bort, nem kell péntek/ szombat estig várni rá. Írd össze mennyi mindent nem akarsz megtenni vagy még jobb, ha azt írod le mennyi mindent kellene. Aztán gondold végig, tényleg kell-e ezeket csinálni, vagy várhatnak egy-két napot.

Olykor be kell venni a lesz@arom tablettát, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Hiába akarunk a társadalom, a közvetlen környezetünk elvárásainak megfelelni, ha közben önmagunkat tagadjuk meg. Igenis meg lehet enni egy fagylaltot diéta idején is. Nem kell zsákba bújni a strandon, ha nem nullás a méretünk. Nem kell úgy csinálni mintha minden rendben volna, mikor az egész életünk széthullik. Csak azért, mert mások ezt nem tolerálnák tőlünk. 

Ha ahhoz van kedved lépj ki az utcára smink nélkül, vagy épp öltözz fel ultra csinosan minden különösebb alkalom nélkül. Ha ellógnád az edzést és inkább filmeznél, tedd meg! Ne kényszerítsd magad semmire, úgy élj, ahogy neked jól esik.

Ha pedig ez valakinek nem tetszik, vedd be az előbb említett tablettát és felejtsd el, hogy másoknak meg kell felelni.

https://www.freepik.com/author/lookstudio

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.