Vedd komolyan a munkádat, de magadat ne! – Clint Eastwood

Magánélete éppoly eseménydús, mint filmes karrierje. Ő a filmtörténelemben az első, aki sikeres színészi és még sikeresebb rendezői karriert futott be. Monogám típus viszont sosem volt. Neki mindig kellett a változatosság.

Talán ezért is aktív még mindig az 1930. május 31-én született Clint Eastwood.

Viszonylag tehetős családban született. Bár érdekelte a zenélés és a gépészet, de az iskolát félvállról vette. Egy balhét követően ki is rúgták a középiskolából. S bár az a mai napig nem tisztázott, hogy leérettségizett-e, jelentkezett egy főiskolára, ahová nem vették fel.

Akárhogy is, ezek után behívót kapott a Koreai háborúba. Szerencséje volt, nem kellett a világ másik felén harcolnia, Kaliforniában állomásozott.
Miután leszerelt, dolgozni kezdett. Volt golflabdaszedő, cipőpucoló, vízi mentő.  Közben megismerkedett a fürdőruhamodell Maggie Johnsonnal, és elvette feleségül. Aztán minden megváltozott, mikor egy rendező felfigyelt rá a strandon, és elküldte színjátszást tanulni.

Három év múlva Eastwood egy western sorozatban landolt.

Eastwood és Marianne Koch

A forgatáson találkozott a kaszkadőrnő Roxanne Tunnis-szal, aki szült neki egy gyermeket. Clint el akart válni, ám neje hepatitiszes lett. A bűntudat miatt maradt ápolni, és az asszony szemet hunyt hűtlensége felett. Sőt, házasságuk 15. évében megszülte első közös gyermeküket is, akit még egy követett.

Eastwood ekkor már Sergio Leone-vel is dolgozott Európában. Tulajdonképpen ezeknek a spagetti westerneknek köszönhette, hogy világhírű lett, és Hollywoodban is kinyitották számára az ajtót. Clint nem panaszkodhatott, életét rendkívül izgalmasnak találhatta.

Mégsem elégedett meg a színészettel, és átállt a kamera másik oldalára.

Első filmje forgatásán egy kaszkadőr súlyos balesetet szenvedett, így le akarta fújni a film veszélyes jelenetét, de a kaszkadőrök nem hagyták. Ő viszont azt nem engedte, hogy kaszkadőrök veszélyeztessék az életüket a jelenet miatt, így maga mászott fel a hegyre.

Eastwood és Sondra Locke

Nem igazán félt soha semmitől. Viszonyai is voltak továbbra is. Aztán több filmjének partnernőjébe, Sondra Locke-ba szeretett bele. A nő miatt el is hagyta nejét, és azt állította Sandra miatt monogám lett. Született két gyermekük is, de persze viszonyai továbbra is voltak… Két nőtől titokban újabb gyermekei is születtek.

A 70-es 80-as években sikerült kitörnie a western műfajából, és Piszkos Harry, a magánnyomozó lett.

Aztán a 90-es évek elején vele és Sondrával volt tele a sajtó. Ugyanis Locke szakításukkor azt állította, Clint fizikailag és lelkileg bántalmazta őt. Nem hittek neki, mert csak egy „színésznőcske” volt, aki Eastwood nélkül szerepeket se kapott volna soha. Így Clint nem lett Hollywood számkivetettje. Pedig később, első felesége életrajzi könyvében szintén erőszakos természetűnek festette le. (Ezért később be is perelte őt a színész és megnyerte a pert.)

Az emberek nem hittek a hölgyeknek, és a színészt a 90-es évek derekán polgármesternek is megválasztották ott, ahol élt.

Közben persze színészkedett és rendezett is. Megrendezte A millió dolláros bébi című filmet, amely 4 kategóriában is Oscar-díjas lett. Bár sokan nem tudják róla, jó néhány filmjének zenéjét is ő írta. Sőt, egy dalával sokáig volt a 12-ik helyen a top 100-as countryzenék listáján.

Túl a hetvenen is maradt szívtipró. Egy interjúja után kért randevút az újságírónő, Dina Fishertől, akit elvett feleségül és újabb két gyermekekkel bővült az Eastwood klán. Na persze monogám nem lett. Egy éttermében találkozott egy hostes Christina Sanderával, akivel a mai napig együtt van. Dacára az 56 év korkülönbségnek.

Bár meglepő, de Eastwood színészi játékáért ez idáig nem, de rendezői munkájáért kapott Oscar-díjat. Ezen kívül Bafta-díj, Golden-Globe-díj és Cézár-díj sorakozik a polcán. Ám őt ez nem állítja meg, és esze ágában sincs nyugdíjba menni.  Még mindig forgat, és ha kell, a kamera mindkét oldalán munkát vállal. 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.