A száztornyú Prága öt leggyönyörűbb fotóhelye

Egy kalandos utazásra hívunk benneteket a varázslatos, száztornyú városba, Prágába. Összegyűjtöttük az öt leggyönyörűbb fotózási helyszínt, hogy a legszebb fotóalbumot tudjátok elkészíteni.

Prága hangulata, a város lüktetése és megannyi csodája csakis rátok vár!

A Petřín Kert a Petřín toronnyal

A Petřín Kert Prága szívében, a hegyoldalban kialakított óriási zöld terület. Remek kirándulási hely, ha az Óváros pezsgésétől és turistatömegétől egy kicsit távolabb keresünk csodákat a fővárosban. Az aktív pihenésre vágyók rózsákkal és gyümölcsfákkal szegélyezett utakon juthatnak fel a Petřín kilátótoronyig. Azonban külön élmény lehet a siklóvasút használata is, ami felvisz a hegyre három különböző megállóval.

A Petřín torony a párizsi Eiffel torony kistestvére (arányaiban 1:5). 299 lépcsőfok megtétele után a tetejéről lélegzetelállító 360 fokos kilátás nyílik Prága belvárosára, külkerületeire és magára a Moldva folyóra.

A Lövész-sziget és a Legionáriusok hídja

A belvárosi sétánk során mindenképpen sétáljunk át a Legionáriusok hídján. Ez a neobarokk és szecessziós stílusú kőhíd már önmagában lenyűgöző. Jellegzetessége még a két fizetőkapus torony. Az áthaladó villamosok is adnak egy szeletet a város hangulatából.

A hídról pedig mindenképpen menjünk le a Lövész-szigetre. Csendes és nyugodt hely, ahova Prága lakói szívesen járnak ki pihenni, piknikezni, illetve szabadtéri rendezvényeknek is otthont ad a sziget. Találkozhatunk itt kacsákkal, hódokkal és hattyúkkal is. Nem utolsósorban pedig remek fotózkodási lehetőség, ugyanis pazar a kilátás Prága folyómenti arcára.

A Várnegyed

A Várnegyed impozáns épületei kihagyhatatlanok, élén a Prágai Várral. Nem is csoda, hiszen méreteivel Európa legnagyobb várkomplexuma. Feljuthatunk ide lépcsősoron vagy apró utcácskák, macskaköves utak és kézműves portékát árusító boltok tekervényeiben elveszve. A Hradzsin térre felérve csak kapkodjuk a fejünket a szebbnél szebb épületek láttán. Hab a tortán, hogy a száztornyú Prága ott terül el a lábaink előtt. Üljünk be egy panorámateraszos kávézóba és szívjuk magunkba a látványt!

A Moldva partja

Mégha úticél nélkül is sétálunk a városban, akkor is számtalan gyönyörű pontja van a Moldva partjának, ami megér egy fényképet emlékbe. Haladjunk párhuzamosan a folyóval, majd az egyik hídon átsétálva térjünk vissza a kiindulóponthoz a másik parton. Ámulunk és bámulunk majd, hogy mennyire mesés város is Prága!

Ikonikus látványosságokat tudunk megcsodálni úgy, hogy elkerüljük a turisták tömegét. Ilyen a Károly-híd, ahol folyamatosan hömpölyög a turisták tömege. A folyóparton sétálva viszont gyönyörű háttérképet nyújt a fotóalbumunkba.

Persze érdemes végigsétálni az ikonikus kőóriás hátán is. Nemcsak a látvány és az élmény miatt, hanem a legenda lengte hangulata miatt is. Nepomuki Szent János misztikuma az egyik legismertebb. Úgy hírlik, hogy ahol a testét a folyóba dobták, ott öt csillagból álló glória keletkezett. A híd párkányán található egy ötcsillagos sárgaréz kereszt. Valaki úgy tartja, hogy ha megérinti a keresztet úgy, hogy minden ujja egy-egy csillagot érint, az szerencsét hoz. Mások kívánnak. Ugyancsak mások hisznek abban, hogy aki megérinti a keresztet, az még visszatér Prága városába.

Prága utcáin

Prágában virágzik a művészet, a kreativitás, az egyéniség. Sokan az alkotásban találják meg az önmegvalósítást. Nem kell ehhez galériákba látogatnunk. Elég nyitott szemmel járnunk a városban! Megannyi egyedi kirakat, kávézó, étterem, utcafront és falfirka hirdeti a művészet szabadságát. Kiváló lehetőség egyedi fotók készítéséhez.

Ez a mi ajánlásunk a leglenyűgözőbb prágai fotóalbum elkészítéséhez. Ne felejtsük el a mosolyt sem!

Ha videót is néznél, megteheted ITT.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.