Túl kemény vagy önmagaddal, ha…

Túl kemény vagy önmagaddal, ha nem tudod megünnepelni a sikereidet, mert úgy érzed ennél jobb teljesítményt is tudtál volna nyújtani. Ha úgy érzed, nem vagy olyan sikeres, mint amilyennek lenned kellene.

Túl kemény vagy önmagaddal, ha bűnösnek érzed magad mindenért.

Főként, ha bele sem gondolsz, hogy egy történetnek mindig két oldala van. S mások viselkedését, jellemét nem befolyásolhattad.

Túl kemény vagy önmagaddal, ha mindig csak a hibáidat és a hiányosságaidat látod. Ha múltbeli eseményeken rágódsz. Ha nem tudod elengedni mindazt, ami egykor történt. S azon töprengsz mi lett volna, ha másként cselekszel és bölcsebben döntesz.

Túl kemény vagy önmagaddal, ha úgy érzed, nem érdemled meg a feltétel nélküli szeretet, hiszen saját magadat sem tudod szeretni. Ha nehezedre esik a bókokat és elismeréseket elfogadni. Ha nem mersz önmagad lenni, mert attól félsz mások nem fogadnák el azt, amilyen vagy.

Túl kemény vagy önmagaddal, ha nem tudsz nemet mondani, mert félsz, hogy az emberek akkor nem tartanák veled a kapcsolatot.

Túl kemény vagy önmagaddal, ha mindig többre és többre törekszel és folyton jobb teljesítményt akarsz nyújtani. Ha nem vagy elégedett sosem azzal, amit elérsz az életben. Ha nem figyelsz magadra és nem fordítasz időt a pihenésre és lazításra. Ha nem állsz ki magadért és nem tudsz megbocsátani.

Túl kemény vagy önmagaddal, ha rossz embereknek adsz mindig még egy esélyt, mert azt hiszed, mindig veled van a baj. Ha folyton csak azok szavára figyelsz, akik kritikákat fogalmaznak meg rólad.

Ha nehezen alszol el éjszakánként, mert azon rágódsz mi mindent rontottál el. Mert azt hiszed, még keményebbnek kell magaddal szemben lenni, hogy sikereket érj el.

Túl kemény vagy önmagaddal, ha másoknak mindig csak jó oldalát látod, és önmagad kevesebbre értékeled. Ha azt gondolod az emberek is ugyanolyan sokat várnak tőled, mint te önmagadtól.

Túl kemény vagy önmagaddal, ha mindenkit magad elé és fölé helyezel. Mert úgy érzed a világ is kemény, így te sem lehetsz gyengéd önmagaddal egy percig sem.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.