Celebvilág: Kell-e irigyelni a kirakatot?

Ma elég csak bekapcsolnunk a televíziót, felmenni a Facebook-ra, az Instára vagy a Youtube-ra és azonnal a sztárok életével találjuk szembe magunkat. Ilyenkor pedig szinte kivétel nélkül jön az összehasonlítás. Amit mi teszünk. Mi, az átlag.

Ideális testek, ideális, meseszerű kapcsolatok, házasságok, csordultig szerelemmel, harmóniával. Már ha csak nézed is illatos.

És közben meg ott az „átlag”, aki épp a lecsót kavarja a 45 fokos konyhában, épp az imént veszett össze a kedvessel és könnyek között gondol a tökéletesre. Mert nekik ez is sikerült. Bezzeg neked meg ebből semmi.

Hogy lehet ez? A hírnévvel, az ismertséggel tényleg együtt jár a boldogság?

Az elmúlt időszakban nagyon sokan hozták fel ezt a témát, könnyes szemmel állítva akaratlanul is tükörbe a szépet, a sajáttal.

EZ IS ÉRDEKELHET: ÖNSZERETET ÉS ÖNZŐSÉG? HOL A HATÁR?

De te, aki magadat állítod szembe az ismert emberrel, te elgondolkodtál már azon, hogyan lehetséges az, hogy az egyik pillanatban még egymást átkarolva jelennek meg a nyilvánosság előtt, utána pedig azt olvasod, válnak?

Szerinted a válás csak villámcsapásra érkezett az életükbe, mint előtte a mindent elsöprő nagy szerelem?

Szerinted nem voltak átsírt, átüvöltött éjszakák? Szerinted nem volt meg a se veled, se nélküled, a büdös zoknit vidd már ki az istenért, és a pillanat, amikor mégis egymás kezét fogva kellett megjelenni?

Hidd el, ha boldog vagy a párkapcsolatodban, nem ácsingózol a televízióban látott meseszerű szerelemről. Ha úgy érzed, a helyeden vagy, nem kívánod a másik helyét, legyen az akármennyire kényelmesnek tűnő, mert érzed, most pont jó neked.

Ellenben, ha a te életedből hiányzik valami, azonnal szúró, hasító érzés látni, hogy más százszorosan megéli azt.

Mert ma a mesebeli harmónia pénzt jelent, az igazság azonban csak megvetést ér.

Ha megtudjuk, hogy válnak, azonnal lesz véleményünk és olyan kritikát fogalmazunk meg, ami nem minősíthető. Ha megtudjuk, hogy Down szindrómás gyermeket hozott a világra, neki megyünk, ahelyett, hogy becsülnénk a bátorságért és új értelmet nyerne számunkra a szeretet. Ha megtudjuk, hogy alkoholista volt, belerúgunk párszor, hátha ismét leissza magát. Kemény világ ez és korántsem igaz.

Ha X celeb megmutatná az odaégetett kaját, mit kapna a nagy „átlagtól”? Vagy, ha megmutatná, hogy egyébként halomban a vasalatlan a fotelban, netán ott tornyosul az edény a mosogatóban? És ezek még mindig csak a felszín, amit akár el is képzelhetünk.

De lássuk be, mentünk már neki gyászoló özvegynek, gyermekét elvesztő fájdalmában ordító apának, családon belüli erőszak áldozatának csak azért, mert élete egy részét nyilvánosság előtt éli, a többiről azonban fogalmunk sincs.

Mert bizony nekik éppúgy fáj, mint nekünk. Minden.

És persze mondhatjuk, amit oly sokszor teszünk, hogy ők választották ezt az utat, viselni kell a következményeket, ellenben ugyanez igaz visszafelé is.

Épp ezért, amikor a saját életünket hasonlítjuk össze a híresek vagy hírhedtek életével, olyan, mintha azért frusztrálnánk magunkat, mert nekünk nem jutott a mérgezett almából, vagy sehol nem találunk orsót, ami boldogra szúrná az ujjunkat.

Nekünk azonban hatalmas előnyünk van a kirakattal szemben. Nem kell csillognunk, nem kell mást mutatnunk, mint ami van. Boldogságra alakíthatjuk azt, amit szeretnénk, őszintén és figyelő tekintetek ezrei nélkül.

Épp ezért, amikor azt látod, hogy arrafelé minden rózsaszín, csillog és harmonikus, adj hálát, hogy magadra zárva az ajtót, megélheted azt a csodát, ami lehet, hogy szürke, lehet, hogy néha unalmas vagy küzdelmekkel teli, de csak a Tiéd.

Todorovits Rea

A cikk szerzőjéről:
Todorovits Rea vagyok. Írok, szervezek és tervezek. Figyelem és folyamatosan tanulom az embert, a lélek erejét és csodálom, mennyi mindenre vagyunk képesek, ha ismerjük önmagunkat, és elhisszük, a határ a csillagos ég. Blogjaimban, posztjaimban csak arról írok, amin már túl vagyok, így az élet ezen receptjei részemről bizonyítottak.

Ha többet olvasnál Reától, vagy csatlakoznál facebook közösségéhez, az elérhetőségein megteheted:
Látom az Életed facebook oldal
Csakazértisajándék.hu facebook oldal
csakazertisajandek.hu weboldal

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.