Különbségek az igazi szerelem és az átmeneti fellángolás között

Néha, amikor hevesen érdeklődni kezdünk valaki iránt, előfordulhat, hogy elbizonytalanodunk. Olykor nem teljesen egyértelmű, hogy hirtelen fellobbanó, de átmeneti vágy, vagy mélyebb érzelem köt-e bennünket ahhoz, aki kitölti gondolatainkat.

Néha nehéz megkülönböztetni a kettőt, mert mindkettőtöl ott vannak a gyomorban a pillangók. Kezdetben mindkettő kész őrület. Boldogság. Bizsergés…

De akkor honnan lehet tudni, hogy mikor beszélhetünk szerelemről, és mikor csak átmeneti vonzódásról?

Akad azért néhány kulcsfontosságú különbség, amik segíthetnek megkülönböztetni az igazi szerelmet és az átmeneti lángolást:

1. Amikor vágyódsz valaki után, akkor többnyire az adott személy bizonyos fizikai tulajdonságai vonzanak. A szeme, a mosolya, a teste vagy valami rajta.

De amikor igazi szerelemről van szó, nem csak egy dolog teszi a másikat annyira vonzóvá. Minden, ami róla szól csábító és hívogató lesz.

Ez egy nagy különbség. Ha szerelmes vagy, az egész csomaghoz vonzódsz, és nem csak a részképhez. Bizonyos apróságokat észre sem fogsz venni, mert a teljes egészet nézed.

2. Amikor futó vonzalom az, ami a másikhoz köt, elsöprő igényt fogsz érezni, hogy folyamatosan lenyűgöző légy, és a lehető legjobb fényben mutasd meg magad. Csak a legjobb ruháidat viseled, mindig tökéletesen nézel ki, és figyelni fogsz minden mozdulatodra, néha apró hazugságokhoz nyúlva, hogy a legjobb benyomást keltsd.

De amikor igazi szerelemről van szó, akkor tökéletesen jól fogod magad érezni a saját bőrödben. Úgy, amilyen vagy, álca és tupír nélkül is. Nem lesz rajtad nyomás, hogy mindig a legjobban nézzél ki, és nem kell minden egyes mondatod ezerszer átgondolnod.

Hagyod, hogy párod olyannak lásson téged, amilyen vagy, és nem lesz színlelés.

Az igazi szerelem ugyanis jól érzi magát önmagában, függetlenül attól, hogy mit visel és hogyan érzi magát.

3. Ha átmeneti fellángolás az, ami hatalmában tart, akkor a beszédtémák édes semmiségek lesznek, és pusztán a felületet érintik, nem igazán mélyednek el a fontos kérdésekben, például az érzésekben, a családban és az ambíciókban. Nem lesz szó nagy dolgokról, semmi fontosról, ami a fejedben zajlik, valamint a legnagyobb félelmeidről és bizonytalanságaidról sem. 

De amikor ez igazi szerelem, akkor a legérdekesebb, legösszetettebb dolgokat vitatjátok meg. Nem lesznek tabutémák, se korlátok, csak hosszú beszélgetések.

Ez a fő módja annak, hogy különbséget tudj tenni a kettő között. Amiről beszélsz, sokat elárul az érzéseidről, és a jövőről, amire számíthatsz, vagy éppen, amire nem.

4. Ha átmeneti fellángolás, amit érzel akkor egyfajta megszállottja leszel a párodnak, de nem jó értelemben. Elhanyagolod a barátaid és a családod, és egészségtelenül megszállottja leszel annak, hogy minél több időt tölthess vele. Ez tönkreteszi a társadalmi életed, de túlságosan felfokozott állapotban leszel ahhoz, hogy egyáltalán észrevedd, amit csinálsz. 

Amikor viszont igazi szerelemről van szó, akkor kettőtök közt igazán szoros kapcsolat alakulhat ki, de olyan, ami pozitív módon befolyásolja a legközelebbi és legkedvesebb kapcsolataidat is. Szükséged lesz a barátaid, szüleid jóváhagyására és véleményére. Érdekelni fog, mit éreznek szerelmed iránt, mert mindannyian fontosak neked.

Az őrült vágy, az átmeneti lángolás egy pillanatra elfelejteti a fontos kapcsolatokat, és figyelmen kívül hagyja azokat, akik valóban számítanak neked. Nem leszel teljesen önmagad, és utólag utálni fogod magad ezért. Ha szerelmes vagy, a barátaid és a családod támogatása mindent jelent. 

5. Ha átmeneti fellángolás az, ami hatalmában tart, akkor a konfrontáció gondolata megijeszt. Ha veszekedésre kerül sor, mindig úgy érzed, hogy ez a véget jelentheti, ezért folyamatosan bizonytalannak érzed magad, és mindenáron elkerülöd a vitát. Ezért soha nem leszel képes százszázalékosan önmagad lenni, mivel mindig megpróbálod elkerülni a nézeteltéréseket úgy, hogy egyetértesz olyan dolgokkal, amikkel általában nem értenél egyet.

De amikor igazi szerelem köt valakihez, akkor meg fogod érteni, hogy néha normális, ha súrlódás van kettőtök között, és alkalmanként nézeteltérések is bekövetkezhetnek.

Ez csak azt jelenti, hogy mindketten eléggé törődtök egymással, és harcoltok, és nem féltek attól, hogy teljes mértékben megnyíljatok a másik előtt. A szerelemben mindig lesznek apró veszekedések és viták, de sosem jelentik a kapcsolat végét. Csak annyit jelentenek, hogy vannak dolgok, amikre oda kell figyelni.

Egy igazi szerelem esetében soha nem kell attól félned, hogy nyitottságod és őszinteséged a párkapcsolatod végzetéhez vezet.

Átmeneti lángolás vagy őszinte szerelem? Mindkettő izgalmas, pillangókat idéző. Egyik sem rossz. De csak az egyikben lehetsz igazán önmagad…

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.