Itt a csavar, hol a csavar – dísztárgyak csupa fémhulladékból

Mit látsz ha egy kupac csavarra, villára, autóalkatrészre és egyéb kidobott fémhulladékra pillantasz?
Legtöbben sszemétkupacot látunk. Legtöbben, de nem Brian Mock, aki igazi fémforradalmárként újrahasznosítja a fémhulladékot – látványos szobrokat készít belőlük.

Ez a rendkívül tehetséges amerikai művész, az oregoni Aloha-ban él, s már nagyon fiatalon rajzolással, festéssel és fafaragással foglalkozott. Az 1990-es években szenvedélye lett az újrahasznosítás. Megtanult hegeszteni, majd műszaki ismereteket szerzett, amelyek a képzeletével és a tapasztalataival kombinálva segítettek neki abban, hogy bámulatos alkotások szülessenek a keze alatt. Az eldobott szemétből így születtek állatok, emberek, robotok, autók és más egyedi tárgyak, amelyek dekoratívak és funkcionálisak is lehetnek. 

Szobraim teljes egészében újrahasznosított tárgyakból és anyagokból készülnek (szinte az összes fémből, de néha színes műanyagokat is hozzáteszek). Szeretem, hogy az emberek folyton a felismerhető darabkákat keresik az alkotásaimban. Hobbinak indult számomra ez az elfoglaltság, mára azonban teljes munkaidős szakmává változtattam

– mondta a Bored Pandának a művész.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.