Mosollyal csatát nyerhetsz

Mindig mosolyogj! Nézd a dolgok jó oldalát! Minden sötét felhő mögött süt a nap! Emeld fel a fejed! Hallottad már ezeket?
A legtöbb ember nem szívesen hallja, főleg, ha nehéz időszakban van.. De hidd el, hogy ezekben a klisékben valami több van, mint gondolnád.

Van kedved kísérletezni?

Állj meg, tedd félre, amit csinálsz, és mosolyogj egy pillanatra. Mosolyogsz? Jó. Gondolj most arra, hogy érzel. Mennyire dobog a szíved? Nyugodt vagy boldog vagy?

A Michigan-i Egyetem nemrégiben végzett tanulmánya több mint 6000, 50 éves vagy annál fiatalabb személyt kért fel, hogy 16-os skálán értékelje a jövőbeli kilátásait. Két évvel később folytatva a vizsgálatot, a csoport megállapította, hogy az optimizmus minden egyes pontjának növekedése esetén az alanyok stroke-es kockázata  9% -kal esett vissza.

A Kansasi Egyetemen elkészített tanulmányban a kutatók egy pálcikát használtak, hogy az alanyok száját mosolygóssá alakítsák, majd stresszes helyzetet idéztek elő. Az eredmények meglepőek voltak: azoknak, akik mosolyt szimulálták, alacsonyabb volt a pulzusa és a stressz szintje, mint azoknak, akik nem.

Ez is érdekelhet: VIRÁGOKBA ÖLTÖZTETETT DIVAT

Lehet a hamis mosolygás a megnyugtatás kulcsa?

Még akkor is, ha nem vagy igazán boldog, a mosolygással összefüggő izmok aktiválása becsaphatja az emberi elmét. A Kansas Egyetem doktora, Sarah Pressman, vezető kutató elmondja:

„Nem csak az agyunk érezhet boldogságot, és késztethet mosolyra bennünket, hanem az ellenkezője is lehet – érezzük a mosolyt, és boldoggá válunk.”

A száj körüli expressziós izmok részt vesznek a mosolygásban; felfelé húzzák a száj kör alakú izmait. Amikor az izmok aktiválódnak – jeleket küldnek az agynak, hogy mosolyogsz.

Gondolj az endorfinokra, mint a test természetes fájdalomcsillapítóira! Felszabadulnak stressz (jó és rossz), testmozgás, izgalom, fájdalom, szerelem és egyéb érzelmi állapotok idején. Ha valaha is tehetetlenül mosolyogtál egy kiskutya vagy cica képére, akkor érezhetted az endorfinok hatásait.

De hogyan befolyásolják ezek az endorfinok nem csak a lelkiállapotot, hanem a pulzusszámot is?

Egyszerű: ha az agyad azt gondolja, hogy boldognak érzi magát, akkor nem leszel stresszes, vagy legalábbis kevésbé, mint akkor, amikor boldogtalan vagy.


Tehát, amikor legközelebb egy heves vita közepén állsz, mosolyogj rá a másikra.

Lehet, hogy hihetetlenül kínosnak tűnik abban a pillanatban, de ez lehet a kulcs: nem csak a vitát nyered meg valószínűleg a mosollyal, de hosszú távon megmentheti az életed is!

(Forrás: Visiblebody.com)

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.