10+1 gyönyörű filmes idézet a szerelemről

Mi nők érzelmes lények vagyunk. Főleg, ha a szerelemről van szó.

Ha szerelmesek vagyunk, az érzelmek egész skáláját élhetjük át, akár egyetlen nap alatt is.
Ilyenkor szívesen olvasunk romantikus verseket, merülünk el a filmek világában, hogy visszhangra találhasson bennünk az, amit mi magunk is érzünk.

Ez is érdekelhet: 7+1 IDÉZET A SZEXSZIMBÓLUM MARLENE DIETRICH-TŐL

Igen, a filmekben néha megfogalmazzák helyettünk az érzést, amit megélünk. Talán ez az oka annak, ha sírunk egy-egy jeleneten…


Ma 10+1 csodálatosan szép, filmes idézetet hoztunk nektek, és mindenkinek, aki szereti a romantikát, a szerelmet… és a filmeket.

Ha eljön Joe Black

,,Azt akarom, hogy ragadjon el a hév, hogy lebegj a mámortól, fakadj dalra, lejts dervis táncot. Légy eszelősen boldog, vagy legalább légy rá nyitott. (…) A szerelem szenvedély, megszállottság, mely nélkül nem lehet élni. (…) Légy fülig szerelmes, olyat találj, akit őrülten szeretsz, és aki ezt viszonozza. (…) Ha szerelem nélkül mész végig az úton, akkor egyáltalán nem is éltél.”

mv5bmjixnjiyodg4mf5bml5banbnxkftztgwmtq3otiwmje_v1_sx1520_cr001520999_al_-1024x673.jpg


Harry és Sally

,,Amikor rájössz, hogy megtaláltad azt, akivel le akarod élni a hátralévő életedet, akkor minél előbb el akarod kezdeni a hátralévő életedet.”

Annie Hall

,,Valahogy így gondolkozom én is a szerelemről, teljesen irracionális, őrült, abszurd dolognak tartom, de elmondhatatlanul vágyom utána.”

mv5bmtexnjqxmzewndjeqtjeqwpwz15bbwu4mdq5ntc2mdiy_v1_sy1000_cr0013731000_al_-1024x746.jpg

Angyalok városa

,,Egyetlen lélegzet aranyfürtje illatából, a szája egyetlen csókja, kezének érintése többet ér, mint az egész öröklét enélkül.”

Szerelmünk lapjai

,,Az igazi szerelem felemel és mindig többre sarkall. Lángra lobbantja szívünket és békét teremt az elménkben. Te ezt tetted velem, és remélem, én is ezt tettem veled.”

P.S. I Love You

,,Tudom, milyen érzés az, hogy mintha ott sem lennél, amíg ő rád nem néz, meg nem érint, vagy nem süt el egy viccet a károdra… Csak hogy mindenki lássa, hogy vele vagy, az övé vagy.”

Dirty Dancing

„Félek, hogy kisétálok ebből a szobából, és sosem fogom a hátralévő életemben azt érezni, amit akkor érzek, mikor veled vagyok.”

500 nap nyár

,,Szeretem a mosolyát, a haját. Szeretem a térdét. Szeretem azt a szív alakú anyajegyet a melle fölött. Szeretem azt, ahogyan néha megnyalja az ajkát, mielőtt megszólal. A nevetését. Az arckifejezését, amikor alszik. (…) Szeretem, hogy miatta azt érzem, hogy minden lehetséges, vagy valami hasonlót, hogy érdemes élni.”

Pókember

,,Az a legjobb benne, hogy amikor a szemébe nézel és ő visszanéz a tiédbe, minden olyan furcsának tűnik, mert erősebbnek érzed magad és gyengébbnek is ugyanakkor. Izgatott vagy és ugyanakkor rémült is. Az az igazság, hogy nem tudod, mit érzel, csak azt, amivé válni akarsz. Ez olyan, mintha elérted volna az elérhetetlent, de még nem voltál felkészülve rá.”

mv5bnza5mdu5otgznv5bml5banbnxkftztcwmdixodgwna_v1_sy1000_cr0014861000_al_-1024x689.jpg


Szerelem és más drogok

,,Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.”

Igazából szerelem

,,De most hadd mondjam el
Remény vagy hátsó szándék nélkül
Csak azért, mert karácsony van (és karácsonykor az igazat mondod)
Számomra te tökéletes vagy
És feldúlt szívem örökké szeretni fog!”

Igen. Ilyen a szerelem. Káprázatos. Csodálatos. Térdre kényszerítő. Gyilkos. Ezerszínű.