Öt jel, hogy energiavámpír van a közeledben

Óriási különbség van azok között az emberek között, akik felemelnek, és azok között, akik kimerítenek.

Ez utóbbiak az energiavámpírok – ahogyan gyakran nevezzük őket -, és valóban ki tudják szívni bárkiből az energiát és életkedvet anélkül, hogy észrevenné.

Íme 5 árulkodó jel, ami arra utal, hogy energiavámpír van a te közeledben is:

Folyamatosan kimerült vagy

Amikor a fáradtság véget nem érőnek tűnik, de ez nem egy fárasztó nap vagy egy masszív edzés miatti fáradtság, hanem egy tompító, csontig hatoló fáradtság, ami nem múlik akkor sem, ha sikerül pihenned, akkor gyanakodhatsz arra, hogy nem valami, hanem valaki okozza a kimerültséget.

Az energiavámpírok mesterek abban, hogy elszívják az érzelmi és mentális kedvet, így akár egy rövid találkozás után is kimerültnek érezheted magad.

Így kerüld el az energiavámpírokat

Hirtelen csökken az önbecsülésed

Az energiavámpírok gyakran lekicsinyelnek másokat, és képesek arra, hogy elhitessék másokkal, nem elég amit tesznek. Képesek elérni, hogy a másik kétségbe vonja önmaga értékét. Ez az irányítás és a felsőbbrendűség érzését adja nekik.

Ez egy védekező mechanizmus, ami segít nekik abban, hogy jobban érezzék magukat azáltal, hogy lehúznak másokat.

Ha te is úgy érzed, az utóbbi időben már nem bízol magadban, ha csökkent az önbecsülésed, nézz szét a környezetedben. Lehetséges, hogy valaki módszeresen nyirbálja az önbizalmad.

Félelmet érzel a közelükben

Sok ember van, aki esetében a puszta gondolat, hogy időt tölthetsz vele, várakozással és örömmel tölthet el. De ha olyan személyek is vannak a környezetedben, akikre ha rágondolsz, negatív borzongás fut végig a gerinceden, azt nyugodtan vedd figyelmeztetésnek.

Lehet, hogy egy energiavámpírt nehéz azonosítani, de ha az aurájuk miatt kényelmetlenül érzed magad, az már egy figyelmeztető jel.

Az ösztöneid hatalmas belső iránytűk, higgy nekik!

Monopolizálják a beszélgetéseket

Töltöttél már időt valakivel, aki minden beszélgetést önmagára irányított? Ez az energiavámpírok klasszikus vonása.

Hajlamosak uralni a megbeszéléseket, gyakran megszakítva a másik gondolatait és érzéseit, hogy a beszélgetést visszatereljék saját tapasztalataikra, problémáikra vagy eredményeikre.

Ez a monopolizálás kevés teret hagy a kiegyensúlyozott és egészséges párbeszédnek.

A kommunikáció kétirányú utca, és mindenki megérdemli, hogy meghallgassák. Ha te úgy érzed, hogy valaki nem hallgat meg, vagy folyamatosan elutasít, ez annak a jele, hogy elrabolja az energiádat. Lehet, hogy ideje újraértékelni ezt a kapcsolatot.

6 energiavámpír, akiket kerülni kell

Soha nem viszonozzák az erőfeszítéseidet

A kapcsolatok a kölcsönösségről szólnak. Adsz és kapsz, támogatsz, segítesz, időt és energiát fektetsz a másikba és viszont is ezt várod.

Az energiavámpírok azonban általában elvesznek, és nem adnak. Szívesen támaszkodnak másra támogatásért, tanácsért vagy egyszerűen csak hallgató fülért, de soha nem viszonozzák.

Ha valaki az életedben folyamatosan többet vesz el, mint amennyit ad, az energiavámpír lehet.

nyitókép: Image by stockking on Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.