7 biztos jel, ami azt mutatja, hogy könyörögsz a szeretetért

Folyamatosan nyaggatod a párod, hogy minden pillanatát veled töltse? Bosszantod a barátaid az állandó jóváhagyás iránti igényeddel? Ha igen, biztosan önértékelési problémával küzdesz. Ha még az is jellemző rád, hogy túlzásokba esel, és a szeretet minden kis morzsájáért hálás vagy, mert úgy gondolod, csak annyit érdemelsz, akkor szinte biztos, hogy te a szeretetkoldusok közé tartozol. Azok közé az emberek közé, akik könyörögnek a szeretetért.

A szerelmet nem szabad erőltetni, annak a maga legtisztább formájában természetesnek kell lennie.

Vannak olyan viselkedésminták, amelyek a szerelemtől való egészségtelen függőséget jelezhetik. Ha rád is igazak ezek, akkor nagy eséllyel nem csak kapod a szeretetet, hanem folyamatosan könyörögsz érte.

Párod szükségleteit a sajátjaid elé helyezed

Image by Freepik

Amikor ezt megteszed, azt üzened a világnak, hogy többre becsülöd a partneredet, mint önmagadat. 
A kapcsolatban a feleknek egyenlőnek kell lenniük – neked és partnerednek egyformán kell „szolgálnotok” egymást. Amikor elkezded partnered szükségleteit a magadé elé helyezni, abban reménykedsz, hogy az áldozataid hatására jobban megszeret téged. De ez nem fog megtörténni, sőt, igényeid elnyomása hosszú távon csak haraghoz és boldogtalansághoz vezet.

Szemet hunysz az intő jelek felett

Amikor valaki kétségbeesetten vágyik a szerelemre, a partnerében csak a jó dolgokat veszi észre, az intő jelek fölött állhatatosan szemet huny.

Függetlenül attól, hogy egy kapcsolat elején vagy, vagy már egy ideje együtt vagytok, az intő jeleket észre kell venni, mert ezek segítenek meglátni a hibákat és azt, mi van a jótékony rózsaszín szemüveg takarásában.

Görcsösen ragaszkodsz

A szerelemért könyörgés átcsaphat görcsös ragaszkodásba. Ez főképp akkor következhet be, amikor attól tartasz, hogy a párod esetleg nem osztja ugyanazokat az (intenzív) érzéseket, amiket te érzel, vagy nem akar többé veled lenni. Ilyenkor fordul elő a ragaszkodás, ám ez inkább ellentétes hatást vált ki. Nem megtart, hanem eltaszít, és mindenféleképpen egészségtelen környezetet teremt a kapcsolat számára. 

Soha nem vitatkozol

Image by Freepik

Nos egy szeretetkoldus szinte soha nem vitázik, inkább csendben marad, hogy ne rontsa tovább az egész helyzetet, vagy ne okozzon (Isten ments) szakítást.

Azt gondolhatod, hogy ez mindkét félnek érdeke, de nem. Ha így teszel, megint a párod szükségleteit helyezed a tiéd fölé. Elfojtod az érzéseidet, mert félsz, hogy felbosszantod a partneredet. Ám ezzel saját magadat bántod.

A jó kommunikáció történetesen az egészséges kapcsolat alapja, és ez azt jelenti, hogy még azokról a dolgokról is kommunikálni kell, amik kényelmetlenséget okoznak.

Mindig te teszed meg az első lépést

Mindig te teszed meg az első lépést? Te üzensz, te telefonálsz, te keresed, te mész? Bármi is legyen a helyzet, hajlamos vagy megtenni az első lépést, mert félsz attól, hogy mi történne, ha nem tennéd meg? Ugye te is érzed, hogy kimondva ennek nincs túl egészséges színezete?

Egy egészséges kapcsolatban mindkét fél egyformán közeledik a másikhoz. Mindkét fél kölcsönös érdeklődést mutat a kapcsolat fenntartása iránt, és mindkét fél a kapcsolat jobbá tételén dolgozik.

Ha folyamatosan azon kapod magad, hogy megteszed az első lépést, az azt jelezheti, hogy szerelemért könyörögsz, és kétségbeesett vagy.

Megváltoztatod magad a párodért

Image by Freepik


Valahányszor a partnered megjegyzést tesz a megjelenésedről, viselkedésedről vagy akár eredményeidről, te azonnal változtatsz? Ez is szeretetkoldulás.

Persze egy kapcsolatban mindig érdemes fejlődni, változni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy fel kell adnod önmagad: nem kell félredobnod a ruhát, amit szeretsz, a könyvet, amit szívesen olvasol, az ételt, amit imádsz, és nem kell megszakítanod a kapcsolatot a barátaiddal, akiket régebben ismersz, mint a párod.

Ha azon kapod magad, hogy mindent megváltoztatsz csakis az ő kedvéért, tudd, ez az egyik leggyakoribb jele annak, hogy szeretetért könyörögsz.

Csak akkor vagy boldog, ha kapcsolatban vagy

Ha a boldogságodat a kapcsolatodra alapozod, garantáltan nagyon-nagyon boldogtalan leszel. A kapcsolatok azért vannak, hogy gazdagítsák az életedet, valami izgalmasat vigyenek mindennapjaidba, és egy bizonyos pontig boldoggá tegyenek.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy boldogtalannak kellene lenned, ha egyedülálló vagy. A kapcsolatod nem lehet az egyetlen boldogságforrás, mert azzal túl nagy nyomást helyezel partneredre az indulástól fogva. Elvárod, hogy a partnered minden egyes nap cipelje azt a terhet, hogy boldoggá tegyen.

Ehelyett érdemes rájönnöd, hogyan teheted önmagad boldoggá, hogy ne kelljen mástól koldulnod a szeretetet. Sokkal boldogabb leszel.

nyitókép: Image by prostooleh on Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.