3 manipulatív csillagjegy, akikkel jobb vigyázni

Az asztrológia szerint vannak olyan állatövi jegyek, akik hajlamosak arra, hogy manipuláljanak, kihasználjanak másokat. Bár az okuk nem minden esetben rossz, és nem is manipulálnak folyamatosan, mégis róluk jelenthető ki leginkább, hogy különösen képesek az eseményeket és személyeket úgy irányítani, ahogy számukra a legmegfelelőbb.

Kik azok a csillagjegyek, akik az asztrológia szerint kihasználnak másokat? Lássuk!

Skorpió

A Skorpióra különösen jellemző, hogy a céljait bármi áron meg akarja valósítani – még akkor is, ha ehhez ,,piszkos eszközökhöz”, például mások manipulálásához kell folyamodna.

Felhasználhatja tekintélyét vagy a csábítást, hogy kihasználja valakinek a kedvességét, sebezhetőségét vagy naivitását, azért, hogy a céljait szolgálja, különösen olyan helyzetekben, amikor megtorlásra vagy személyes épülésre vágyik. Természetesen ezt ő soha nem ismerné be, sőt, ha valaki ezt megjegyzi neki, egyértelműen le is tagadja, de olyan meggyőződéssel, hogy a vádló végül megkérdőjelezi saját igazát. Így végül a Skorpió könnyedén kibújik a felelősség alól.

Ikrek

A kommunikációs képességéről ismert Ikrek csak úgy, különösebb elhatározás nélkül, ösztönösen alakítja úgy a dolgokat maga körül, hogy az számára legyen kedvező. Kicsit ezt mond-kicsit azt, és végül minden pont úgy lesz, ahogyan az Ikrek akarta.

Persze ha valaki ezt a szemébe mondja, az Ikrek ügyesen eltereli a figyelmet, a beszélgetést, így fújva ki a szelet a kérdező vitorlájából. Ez az elterelő képesség nem csak praktikus, de hatékonyan megvédheti őt attól is, hogy szembenézzen manipulatív cselekedetei későbbi következményeivel.

Mérleg

A Mérlegről mindig azt lehet olvasni, hogy mélyen vágyik a harmóniára és a boldogságra, amely magában foglalja a sajátját is. Mindenki tudja azt is, hogy a Mérleg konfliktuskerülő: utálja a konfliktusokat és a nehéz beszélgetéseket. Így előfordulhat, hogy fehér hazugságokat mond, vagy manipulál másokat azért, hogy eloszlassa a feszültséget, vagy elkerülje a vitát.

Természetes varázsát és a hízelgés művészetét felhasználva a Mérleg finoman meg tud győzni másokat, miközben önmagát azzal nyugtatja, hogy az ilyen típusú manipuláció nem árt senkinek. Persze szeretné is jóvátenni, de aztán egy újabb veszekedés elkerülése érdekében újra a manipulálás mellett dönt.

nyitókép: Image by valuavitaly on Freepik