Miért hazudnak a férfiak? A 7 leggyakoribb ok magyarázata

Ijesztő belegondolni, hogy néhány ember hazudhat nekünk, miközben a szemünkbe néz. Hazudnak a férfiak, és hazudnak a nők is. Hogyan lehet így bárkiben megbízni? 

Az okok mindig mások – önös érdek, kegyes hazugság. Más lehet a nők indoka, és más a férfiaké. Ezek a hazugságok azonban problémát jelentenek, mert hamar rombolóvá válhatnak a kapcsolatra nézve. 

Most nézzük, mi a férfi leggyakoribb oka a hazugságra:

Számos oka van annak, hogy a férfi hazudik, néhány ok ezek közül az önbecsüléshez kapcsolódik, míg más ok a szorongáshoz. A leggyakrabban mégis három dologról hazudik a férfi: az érzelmeiről, az időbeosztásáról és az eredményeiről. 

Hazudik, mert bizonytalan

Különösen egy kapcsolat elején jellemző, hogy a férfi olyat mond, amivel lenyűgözheti a nőt – akkor is, ha az nem igaz. Elmondja, hogy szeret könyvet olvasni, egyszerűen azért, mert a nő azt mondta, hogy könyvmoly, vagy megemlíti, hogy egy jó cégnél dolgozik, ami nagyon jól fizet, mert alacsony az önbecsülése, de szeretne jó színben feltűnni, és kiütni a vetélytársakat a nyeregből.

Image by Freepik


Hazudik, mert aggódik amiatt, hogyan reagál a nő az igazságra

Egy férfi gyakran marad csendben, vagy változtat egy kicsit az igazságon, mert úgy gondolja, a nő nem fog az igazságra jól reagálni.

A nő megkérdezi, kövérnek néz-e ki abban a ruhában, amit visel? Hogyan kellene reagálnia a férfinak? Ha azt mondja, hogy a nő hízott egy kicsit, akkor sírva fakad, vagy vitába kezd. Ha hallgat a hízásról, a nő a szemébe vághatja, hogy nem mond igazat, amikor megdicséri.

Hazudik, mert védelmezni akar

Sokszor egy férfi azért hazudik, mert védelmezni akar. Néha az igazság kétélű kard lehet, és szívesebben mond egy ártatlan hazugságot, mint hogy bántson. Ha tudja, hogy bizonyos cselekedetei érzelmileg bánthatják a nőt, elkerüli az igazság megosztását.

Hazudik, mert meg akarja védeni a hírnevét

Mi az egyik legfontosabb dolog egy férfi számára? A hírneve. Ha valaha is hazudik, lehetséges, hogy azért teszi, mert meg akarja védeni a hírnevét. Ha az a híre, hogy nőcsábász, azt a történetet erősíti majd. Ha pénzügyi zseninek tartják, azt erősíti, ha rosszfiús a hírneve, akkor azt. Mindenképpen kitalál néhány történetet a pletykák alátámasztására.

Hazudik, mert megteheti

Sokszor azért hazudik a férfi, mert megteheti. Ilyen egyszerű az egész. Lehet, hogy egy hazugsága következmény nélkül maradt. Aztán még egy és még egy. Ha a nő elnéz minden hazugságot, ha mindenre talál mentséget, a férfi nem töri magát, hogy igazat mondjon.

Hazudik, mert egyszerűen szeret hazudni

Van, akinek a hazugság a lételeme. Krónikus hazudozó, és az adja neki a hype-ot, ha nem mond igazat.

Hazudik, mert manipulálni akar

Kézenfekvő az a válasz is, hogy egy férfi azért hazudik, mert manipulálni akar. Egy nárcisztikus esetében ez szinte mindennapos. Bármit mond, bármerre ferdíti az igazságot, a lényeg az, hogy a saját malmára hajtsa a vizet.

Bármi is az ok, egyet nem szabad figyelmen kívül hagyni: a hazugság egyszer sem szerencsés, hosszú távon azonban mindenféleképpen kárt okoz.

nyitókép: Image by drobotdean on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.