6 jel, ami azt mutatja, elakadtál egy fantáziakapcsolatban

Kapcsolatban vagy valakivel, és folyamatosan arra vársz, hogy a dolgok „javuljanak”? Látod a potenciált a párodban és a kapcsolatban, rágódsz, mert tudod, hogy annyi minden lehetne, mégsem történik semmi?
Ha csak vársz, vársz és vársz, várod, hogy a párod megváltozzon, várod, hogy a kapcsolat fejlődjön, hogy úgy alakuljon minden, ahogy te szeretnéd, de az idő csak múlik, és nem változik semmi, jobb, ha tudod, nem is fog, mert mindez csak ábrándkép.

Ezekkel az ábrándokkal nem vagy egyedül. Számtalan ember hisz partnere „potenciáljában” – a képzeletre és a kapcsolat lehetőségére összpontosítva a valósággal szemben. A rózsaszín szemüvegük eltakarja a valóságot, nem veszik észre a hiányosságokat, és benne ragadnak egy kapcsolatban, amiben nem kéne.

Az emberek képesek megváltozni – de nem kényszerre, csakis saját elhatározásból. Ezt egy partner nem irányíthatja. Senki nem változik meg azért, mert a másik látja benne a potenciált, egy, a valóságtól eltérő alternatívát.

Image by Drazen Zigic on Freepik


Íme 6 jel, ami azt mutatja, hogy elakadtál egy fantáziakapcsolatban:

Folyamatosan a kapcsolat jövőjére gondolsz, és arra, hogy a dolgok hogyan „mehetnének”, és nem fordítasz figyelmet arra, hogy a jelenben élvezed a párod és a kapcsolatod. Megszállottan azzal vagy elfoglalva, hogyan lehetnének „jobbak” vagy „másmilyenek” a dolgok, és még a partneredet is megpróbálod megváltoztatni, hogy megfeleljen a vágyott kapcsolatnak ehhez a képzeletbeli változatához.

A múltra és a dolgok „voltára” koncentrálsz, arra az időszakra, amikor a kapcsolat még új és izgalmas volt. Álmodozol a „jó” pillanatokról, például amikor a párod udvarolt neked. Előnyben részesíted a párod kezdeti változatát, jobban értékeled milyen volt régen, mint azt a személyt, aki a jelenben van.

Kifogásokat keresel partnered problémás viselkedésére vagy mérgező kapcsolati dinamikájára. A párkapcsolati problémákat csak a körülményekkel magyarázod.

Hajlamos vagy túlmagyarázni azokat a problémákat vagy kihívásokat, amik a barátaiddal és családoddal való kapcsolatodban merülnek fel, és védekezővé válsz, amikor mások kifejezik aggodalmukat a kapcsolatod egészségével kapcsolatban.

Folyamatosan boldogtalan vagy, de próbálod ezt tagadni. Megpróbálod lebeszélni magad minden „rossz” érzésedről, amit a párod vagy kapcsolatod iránt táplálsz. Figyelmen kívül hagyod azt a belső hangot, ami azt súgja, hogy „valami egyszerűen nem stimmel”.

Úgy érzed, többet dolgozol a kapcsolaton, mint a párod. Változtatsz, de a párod ugyanaz marad. Amikor pedig végre a párod is megváltoztatja a viselkedését, ez a változás múlékony, és hamarosan minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Ha ezek közül a jelek közül bármelyik igaz rád, az a legjobb, ha szánsz egy kis időt kapcsolatod átgondolására. 

Boldog vagy? Az igényeid kielégülnek? Mi a helyzet a normáiddal és elvárásaiddal? Ha ezeknek a kérdéseknek bármelyikére „nem” a válasz, gondold át – lehet, hogy eddig a „potenciálra” összpontosítottál ahelyett, hogy a valóságra alapoztál volna, és talán benne ragadtál egy, a számodra nem ideális kapcsolatban. Ne feledd, elképzelni, milyen lehetne, nem elég – megérdemelsz egy olyan kapcsolatot, ami kielégíti az igényeidet.

forrás

nyitókép: Image by DCStudio on Freepik

Ha tetszett a cikk, támogatásoddal kifejezheted tetszésed, és segítheted munkánkat.
KATTINTS IDE!
Köszönjük!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.