Insta fotóra kívánkozó látnivalók a Balaton tágabb környékén

Hazánk számtalan csodaszép hely bölcsője, ezért nem kell külföldre utaznunk ahhoz, hogy olyan látnivalókat kereshessünk fel, amiktől eláll szemünk-szánk, és semmi másra nem vágyunk, mint készíteni néhány fotót. Több olyan hely is van, ami rendszeresen megjelenik Insta-fotókon. Gondoljunk csak a Kőröshegyi Levendulásra, a Megyer-hegyi Tengerszemre, a Boldogkői várra, Szentendrére és a színes esernyőkre, az Andrássy-kastélyra vagy Hollókőre.

A Balaton tágabb vonzáskörzetében is akad három igazi csemege, amelyek különösen látványosak, ahol érdemes sok időt eltölteni és csak élvezni a látványt. Bakancslistás, Instára kívánkozó helyek – ne hagyd ki őket te sem!

Székesfehérvár, Bory-vár


A Bory-vár igazi fotóparadicsom. A hitvesi szeretetnek emléket állító vár Fejér vármegye egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Nyáron, amikor a rengeteg különböző rózsa virágzik, még pompázatosabb látvány.

Az épületet Bory Jenő építészmérnök, szobrász- és festőművész szinte teljes egészében saját kezűleg építette és bővítette 1923-tól haláláig. A Guinness Rekordok Könyve is jegyzi, mint a világ legnagyobb olyan épületét, amit egyetlen ember alkotott.


A vár a szobrász feleségének állít emléket.

Az épületben körbesétálva a látogató több száz, változatos technikával készült szobrot csodálhat meg, de vannak itt festmények, mozaikok, díszkutak. Aki akar, még békát is csókolhat. A csigalépcső maga is fotóra kívánkozik, de felsétálva rajta a toronyba, madártávlatból is megcsodálhatjuk a várat és környékét.

Nádasdladány, Nádasdy-kastély

38 év után kapta vissza régi pompáját a Székesfehérvár közelében, Nádasdladányban található Nádasdy-kastély, amit szintén érdemes megcsodálni. A 19. század második felében, Tudor-stílusban épült kastély igazi csemege szemnek és léleknek.


A park, a tó pihentető, megnyugtató környezetet kínál, a kastély felújított beltere pedig igazi időutazást tartogat. Az eredetihez hasonló enteriőrök és a modern, digitális technológia révén minden idelátogató betekintést nyerhet a kastély történetébe, mindennapjaiba. Ha pedig valaki tényleg szeretné átélni a kor hangulatát, nincs más dolga, mint felkeresni az elegáns Nádasdy Kávézót.


Fejér vármegye, de talán az ország egyik legszebb, meseszerű kastélya biztosan nem okoz csalódást senkinek.

Tapolca, Malom-tó

Nem kell sokat utaznunk a Balatontól akkor sem, ha Tapolcát szeretnénk felkeresni. Bár a tavasbarlang is kihagyhatatlan élmény, a város legbájosabb látnivalója kétségkívül a Malom-tó, és a mellette található festett lépcső.


A parton sétálva megcsodálhatjuk a középkori eredetű házsort, a 13-14. században épült malmot, és ezek tükröződését a vízen, ami annyira szép, hogy az ember azonnal fotózni akar, és csak fotózna, fotózna, hogy örökre megőrizhesse a látványt.

A tó bővelkedik hatalmas narancsszínű Koi pontyban, közvetlen környezete pedig érdekes látnivalókban, aki pedig elfárad letelepedhet a csodásan megfestett egyedi lépcsősorra, hogy tovább szívja magába a hely hangulatát.


Érdekesség, hogy a tó vize összeköttetésben van a tavasbarlanggal és állandó 18°C-os, így télen sem fagy be. A gőzölgő vízfelület gyönyörű látvány, amit hidegben is érdemes megcsodálni.


Ha tetszett a cikk, támogatásoddal kifejezheted tetszésed, és segítheted munkánkat.
KATTINTS IDE! Köszönjük!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.