Az öt legszebb rózsaszín hely a Földön

Barbie Land létezik – legalábbis a filmben – és ott minden csupa-csupa rózsaszín és varázslatos. Szerencsére nem kell nekünk sem nélkülöznünk a csodákat, hiszen a való világban is vannak csodaszép, izgalmas rózsaszín helyek, amiket mindenképpen érdemes felkeresni. (Még akkor is, ha Ryan Gosling épp nem tartózkodik ott.)

Íme egy összefoglaló a világ a legszebb, legrózsaszínesebb helyeiről:

A Don CeSar, Florida

Facebook/The Don CeSar/ by tallyv

A Don CeSar egy szálloda St. Pete Beach városában, Floridában. 1928-ban nyitotta meg kapuit a jazz korszak csúcsán, Amerika elkényeztetett gazdagjainak. Öböl-menti játszótérként szerzett hírnevet.
A floridai St Pete Beach szélfútta dűnéinek tetején ülve a Don CeSar éppúgy hasonlít egy pazar alkotásra, mint egy hamisítatlan Barbie Dreamhouse-ra. Ki ne szeretne egyszer az itt található kétszintes medencebárban vagy a 36 luxuslakosztály egyikében pihenni?

Hillier-tó, Nyugat-Ausztrália

A Hillier-tó a világ néhány rózsaszín tavának egyike. Míg más rózsaszín tavak, például a szenegáli Retba-tó szokatlan elszíneződésének oka egyértelmű, a Hillier-tó színének oka továbbra is rejtély. Elméletből persze nincs hiány.

Egyes feltételezések szerint a Hillier-tó színe, akárcsak a többi tóé, a magas sótartalom, a Dunaliella salina néven ismert sókedvelő algafaj, és rózsaszín baktériumok jelenlétének az eredménye. Más rózsaszín tavakkal ellentétben, amelyek a hőmérséklet-ingadozásoknak megfelelően rendszeresen változtatják a színüket, a Hillier-tó egész évben megőrzi rózsaszín árnyalatát – még palackozáskor is.

Bármi is legyen a víz színének oka, úgy tűnik, nem jelent veszélyt az emberekre. Úszni amúgy sem lehet benne, hiszen a szigetet csak kutatási célokra használják, a turisták pedig csak felülről, helikopterezés közben gyönyörködhetnek benne. 

Hawa Mahal, Jaipur

A „Szelek Palotájaként” ismert Hawa Mahal az egyik legismertebb palota Jaipurban, India rózsaszín városában. Ez az 1799-ben vörös és rózsaszín homokkőből épült fenséges palota a mogul és rádzsput építészeti stílusok szép példája. A méhsejtszerű épület 5 emelet magas, 953 kis ablakkal, amiket bonyolult rácsozás díszít. A rács kialakításának eredeti célja az volt, hogy a királyi hölgyek észrevétlenül megfigyelhessék a mindennapi életet és a lenti utcában zajló fesztiválokat. Az épület egy okos hűtőrendszernek köszönhetően a kinti hűvös szellőket a palota belsejéig is eljuttatta, ezért kapta az épület a ,,Szelek Palotája” nevet.

Tan Dinh templom, Ho Si Minh-város

Ezt a rózsaszín katolikus templomot nem hagyhatjuk ki a listáról, hiszen egyértelműen káprázatos építmény Vietnam legnagyobb metropoliszának szürke hátterében. A francia gyarmati időszakban épült az 1870-es években, és valahogy túlélte az ország viharos történelmét.

Craigievar kastély, Skócia

Flickr/Jesús Gorriti

A Craigiever kastély valóban egy valós Hamupipőke-kastély Skóciában, csak rágcsáló lakájok és gonosz mostoha nélkül. Az aberdeenshire-i Alfordtól délre, egy festői domboldalon található a tizenhetedik századi torony, mely egy, Skócia legjobban megőrzött házai közül. A nagy hétemeletes kastély 1626-ban épült.

Ha tetszett a cikk, támogatásoddal kifejezheted tetszésed, és segítheted munkánkat.
KATTINTS IDE! Köszönjük!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.