Hét szokás, amelyek betartásával jobban tudsz az emberekben olvasni

Mindenki szeretne olvasni másokban, tudni ki, mire gondol, ám ez nem könnyű, jóval túlmutat azon, hogy egyszerűen csak figyeled a testbeszédet.

Néhány embernek megvan az a szinte varázslatos képessége, hogy érzi és érti mások érzéseit, gondolatait, és tudja, miért viselkedik úgy, ahogyan. Ők igazi mesterek, és számos kulcsfontosságú tulajdonsággal, készséggel rendelkeznek.

Ezek olyan tulajdonságok, amiket állandó gyakorlással lehet fejleszteni, és elengedhetetlenek ahhoz, hogy te is olvasni tudj az emberekben:

Image by frimufilms on Freepik


Maximális odafigyelés

Ismersz valakit, aki mindent és mindenkit felismer maga körül, vagy naponta körülbelül 17938-szor mond olyan dolgokat, mint „Ó, ott az ember, aki mellett elmentünk korábban” ?

Ez azért van így, mert ő nagyon figyelmes, és olyan dolgokat is észrevesz, amiket a legtöbben nem. Ez a tulajdonság pedig mindenképpen szükséges ahhoz, hogy valaki jól olvasson másokban.

A testbeszéd ismerete is lényeges

Előfordult már, hogy éreztél egy furcsa hangulatot, érezted, hogy a beszélgetőpartnerednél valami megváltozott, de nem tudtad konkrétan megfogalmazni, mi az? Nos, az, aki olvas másokban, azt is észrevette volna, hogy a partnered keresztbe tette a kezét, és hátra dőlt, azaz elzárkózott. Te csak egy általános változást azonosítottál, míg ő a konkrét viselkedést is. Ennek az az oka, hogy egyesek sokkal könnyebben tudnak olvasni a jelekből, mint mások.

Észreveszik, hogy az emberek lába melyik irányba mutat (általában arra a személyre, aki leginkább érdekel), vagy amikor valaki keresztbe teszi a karját, esetleg a padlót kezdi nézni ahelyett, hogy szemkontaktust létesítene. Mindezek a finom testbeszéd-változások váltakozó érzéseket jelezhetnek, és ez az, amit a többi ember olvasásának mesterei automatikusan észrevesznek.

Az interakciók megfigyelése

Az emberek olvasása nem csak arról szól, hogy megítéled, hogyan viselkednek körülötted – hanem arról is, hogy figyeled vagy észreveszed általános közérzetüket, és látod, hogyan változik természetes érzelmi szintjük.

Lehet, hogy valaki mindig hidegen viselkedik veled, de ha figyelsz, könnyen kiderülhet, hogy mindenkivel ilyen. Csak azáltal, hogy figyeled valaki általános viselkedését, pontosan megállapíthatod mennyi vonatkozik rád. A ,,mesterek” is így tesznek.

Image by Freepik


Tökéletesen tisztában kell lenni a környezettel

Nem csak az emberek viselkedésére, a környezetre is fokozottan figyelni kell. A jó olvasók figyelik környezetüket. Vajon történik valami, ami befolyásolhatja mások viselkedését?

Ha tisztában vagy a környezeteddel, akkor észreveszed, ki érkezik és ki hagyja el a csoportot – és ez milyen hatással van az emberek viselkedésére. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy kiderítsd, mi történik a színfalak mögött! A tettek vagy szavak ritkán önállóak, mindig áll mögöttük valamilyen más történés.

Pontosító kérdéseket kell feltenni

Ha kérdéseket teszel fel, az nagyszerű módja annak, hogy többet tudj meg valakiről. Minél mélyebbre ásol, annál több információhoz jutsz.

Azok, akik jól olvasnak embereket, gyakran nagy kérdezők! Mindenkiről mindent tudni akarnak, hiszen így jobban megértik mind saját maguk, mind csoportjuk szavait és tetteit, így jobban átlátják, miért viselkednek úgy az emberek, ahogy!

Image by pressfoto on Freepik

Aktívan kell hallgatni

Ha odafigyelsz arra, amit valaki mond, az nagyszerű módja annak, hogy megértsd, mit érezhet. Az aktív hallgatás kulcsfontosságú tulajdonság ahhoz, hogy mesterien olvass az emberekben.

Azzal, hogy aktívan részt veszel a beszélgetésben, egyértelművé teszi, hogy érdeklődsz, így könnyebb elnyerni bárki bizalmát. Ezzel sokkal több információt tudsz meg, ami segít jobban megérteni azt, akivel beszélsz.

Nem árt egy erős intuíció

A zsigeri érzések okkal léteznek – gyakran a test azonnali reakciója vagy az első gondolat a legpontosabb. Bár természetesen a gyors döntések vagy ítéletek sem tévedhetetlenek, nagyban segíthetnek abban, hogy olvass az emberekben.

Próbálj több oldalról ítéletet alkotni, mielőtt cselekszel, de ne hagyd figyelmen kívül azt, amit a tested próbál jelezni.

Az, hogy megtanulj olvasni az emberekben időbe telik, de hasznos készség. Vigyázz, ne legyen túl feltűnő vagy erőszakos – senki sem akarja úgy érezni, hogy állandóan megfigyelik.

nyitókép: Image by pch.vector on Freepik

Ha tetszett a cikk, támogatásoddal kifejezheted tetszésed, és segítheted munkánkat.
KATTINTS IDE! Köszönjük!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.