Hogyan élj túl egy stresszes napot – tippek minden csillagjegynek

Vannak napok, amik már reggel rosszul indulnak, és estére tökéletes kudarcba fulladnak. Ám ezeket a napokat is túl kell élni. Ezeken is át kell vergődni valahogy.

Vajon melyik csillagjegy hogyan szívja fel magát? Miből merít erőt, hogyan élhet túl egy stresszes, kemény napot?

A KOS számára az a legjobb, ha aktívan töltődik. Számára segítség, ha alkot, csinál valamit, ami enyhíti a napközben felgyülemlett irritációt és elégedetlenséget. A fizikai aktivitás is tökéletes lehet – uszoda, kocogás, séta, bármilyen sport segíthet levezetni a stresszt, de az se rossz, ha elmegy vásárolni vagy csinál egy nagytakarítást. Ezek azért különösen jó elfoglaltságok, mert lefárasztanak és elterelik a figyelmet, és mire a Kos ezekkel végez rájön, hogy sok mindenre képes, szívós és erős, és ez segít a nyugodt alvásban.

A BIKA akkor tud feltöltődni, ha olyan környezetben tölti az estét, ami számára kellemes. Eszik valami finomat, vesz egy pihentető fürdőt, iszik egy finom bort, néz egy filmet. Az a legjobb, ha félreteszi minden ügyét, szünetet tart és kivételessé teszi az estéjét.

Az IKREK-nek ahhoz, hogy levezesse a stresszt, fel kell hívnia mindenkit, akit elér. De nem a problémáról kell beszélnie, hanem valami könnyed, kellemes témáról. Fel kell idéznie egy friss, de pozitív emléket, és mesélnie róla az egész környéknek. Az emberek cserébe optimizmusukkal, örömükkel és boldogságukkal töltik fel őt, és ez elég lesz számára ahhoz, hogy elterelődjön a figyelme a napi problémákról.

EZ IS ÉRDEKELHET: 6 INTUITÍV CSILLAGJEGY, AKIK ÁTLÁTNAK AZ EMBEREKEN

A RÁKON leginkább az segít, ha otthon, családdal, vagy egy kedves barát társaságában tölti az időt. Nem kell semmi mást csinálnia, mint pihenni és élvezni a könnyed kommunikációt, a kellemes vacsorát, a pihentető hangulatot a szeretteivel. Ha beszélget a megfelelő emberrel, és beszél arról, ami aggasztja, biztos, hogy megkapja a megfelelő támogatást.

AZ OROSZLÁNNAK mindig fontos tudnia, hogy ő a legjobb, különösen a legnehezebb pillanataiban. Ezért jó, ha talál egy olyan beszélgetőpartnert, aki a napi veresége, a felgyülemlett stressz ellenére is bebizonyítja neki, hogy szuper. Akár nyíltan meg is kérheti a szeretteit, hogy támogassák, és biztosítsák arról, hogy nélkülözhetetlen.

A SZŰZNEK nem kell mást tennie, mint csinálni valamit, ami felelősségteljes és fontos, mert semmi más nem lazítja, vigasztalja és nyugtatja meg annyira, mint a hasznos, szükséges munka. Ha kitakarítja a szekrényt, rendbe teszi a fürdőszobát, kigazolja a kertet vagy főzz egy bonyolult vacsorát, az megnyugtatja. A monoton, de számára érdekes munka végzése közben a Szűz remekül pihen. Ha elfoglalja magát valamivel, akkor a gondolatai átváltoznak, és egyszerűen nem lesz ideje borongani.

A MÉRLEGNEK könnyedségre van szüksége. Neki a barátságos kommunikáció megfelelő stresszűző. Moziban, parkban, kávézóban lazítani kellemes társaságban számára a legjobb. Tudja, hogy az élet nem áll meg egy stresszes, nehéz napon, ezért igyekszik jól érezni, kényeztetni magát valami finomsággal, és közben emlékezni arra, hogy tulajdonképpen boldog, akkor is, ha van egy kis felhő az égen.

A SKORPIÓNAK csendre, magányra és nyugalomra van szüksége a stresszes, kudarcokkal teli napokon. Jót tesz neki, ha egyedül sétál, autózik, buszozik, zenével kizárja a külvilág zajait, és a gondolataiba merül. Ilyenkor az a legjobb, ha nem figyel semmire maga körül, csak a harmóniát keresi önmagában. Fontos, hogy ilyenkor nem szabad a bosszúra, haragra gondolnia, csakis azon kell igyekeznie, hogy megtalálja magában a békét.

EZ IS ÉRDEKELHET: 3 LEGSZEGÉNYEBB CSILLAGJEGY, AKINEK NINCS SZERENCSÉJE A PÉNZZEL

A NYILASNAK egy stresszes napon ki kell nyitnia az ablakot és hagynia, hogy friss levegő jöjjön be érdekes emberekkel, zenével, mozival, új kilátásokkal és benyomásokkal telítve. Az is segíthet, ha fog egy könyvet, filmet néz, vagy elmegy a város legforgalmasabb helyére, és csak bámulja a forgalmat, magába szívja a színeket, szagokat, hangokat. A Nyilasnak bele kell szagolnia az élet sokszínűségébe ahhoz, hogy el tudja engedni a nehéz napot.

A BAKNAK össze kell szednie magát, és el kell kezdenie felsorolni magában az elért sikereket. És amikor eléri a 10-30-50-100 sikert, rájön, hogy ez az egy vereség semmi a győzelmekhez képest. Még jobb, ha a család is támogatja, így ahelyett, hogy megélné a kudarcot, emlékezni fog arra, hányszor aratott sikert – és ez máris javít a hangulatán.

A VÍZÖNTŐNEK beszélnie kell. Bármiről, még a gleccserek olvadásáról, egy süti sütéséről, vagy az ókori civilizációk történetéről is, akármiről. A lényeg, hogy a beszélgetés elvonja a figyelmet, és bátorságot ad. A Vízöntő gyorsan tud váltani, ez a nehézségek utáni felépülésének a titka. Képes arra, hogy a helyzetet a másik oldalról is megvizsgálja, és megtalálja a kiutat.

A HALAKNAK az tesz jót, ha valakivel beszélhet az érzéseiről, félelmeiről és reményeiről. Ugyanakkor nincs szüksége tanácsra, sokkal fontosabb az együttérzés és a megértés. Jó találkoznia valakivel, aki közel áll hozzá, és legalább fél órát eltölteni egy jóízű beszélgetéssel. Ha a Halak úgy érzi, hogy szükség van rá, szeretik, megértik, az neki elég.

Nyitókép: Image by fxquadro on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET: