7 ok, amiért az optimista nők tovább élnek, mint pesszimista társaik

A kutatások azt mutatják, hogy az optimista nők átlagosan tovább élnek, mint a pesszimisták. Természetesen más tényezők is szerepet játszanak, mint például a genetika és az életmód, de a kutatások szerint a pozitív hozzáállás nagy változást hozhat.

A tanulmány szerint, amit sokezer nő 26 éven át tartó megfigyelésével támasztanak alá, az optimista nők etnikumuktól függetlenül tovább élnek, mint azok, akik nem optimisták. A tendenciák még az olyan tényezők figyelembevétele után is megmaradtak, mint a mentális egészség és a krónikus betegségek. Az olyan életmódbeli tényezők, mint az étrend és a testmozgás sem befolyásolták annyira a hosszú élettartamot, mint korábban gondolták. 

A világot rózsaszín szemüvegen keresztül szemlélni ugyan nem lehet állandóan, de az általános optimizmus hozzájárulhat a hosszú élethez. Lássuk mi az optimisták titka:

Kevesebb stresszt engednek közel magukhoz

Az optimista nők nyugodtabban veszik a dolgokat, és nem hagyják, hogy a mindennapok eseményei folyamatosan felidegesítsék őket. Sokkal jobban szabályozzák a stresszt, ami a tanulmányok szerint abból is látszik, hogy kortizolszintjük a különösen stresszes helyzetekben stabilabb, mint a pesszimistáké. 

A kutatók úgy vélik, hogy a pozitív hozzáállás segít tompítani a stressz káros hatásait.

Az optimisták rugalmasabbak

Az optimista attitűddel rendelkező nők általában sokkal rugalmasabban meg tudnak küzdeni a hétköznapi nehézségekkel. Ők is megtapasztalják a stresszt és a szorongást, mint mindenki más, de nem engedik, hogy túlterhelje őket. Emellett különböző stratégiákat alkalmaznak, amiket a negativitás leküzdésére használhatnak, például:

  • pozitív megerősítések
  • mély légző gyakorlatok
  • jóga/meditáció
  • hála
  • pozitív önbeszéd
  • öngondoskodás, például aromaterápia, masszázsok és meleg fürdők
  • csak a pozitív hírekre és a médiára összpontosítanak

Odafigyelnek az egészségükre

Az optimista nők általában jobb egészségi állapotúak, mint pesszimista társaik. Mivel a negatív gondolkodásmód gyengíti az immunrendszert, ez nem meglepő. A boldog nőknek több energiájuk marad, amit az egészségükre fordíthatnak, hiszen a sok negatív energia nem fárasztja el őket. Tudják, hogy erőfeszítéseket kell tenniük a lelkük és a testük kiegyensúlyozottságának megőrzésére – a jóga, a meditáció, az egészséges táplálkozás, a testmozgás és a megfelelő alvás mind fontosak számukra a jólét szempontjából.

Megkérdőjeleznek minden negatív gondolatot, és optimizmussal helyettesítik őket

Ha egy negatív gondolat felmerül a fejükben, nem hagyják eluralkodni. Az optimista emberek igyekeznek csak motiváló barátokkal és médiaforrásokkal körülvenni magukat. Ezen kívül bíztatják is önmaguk, ami bár furcsának tűnik, működik.

Nem félnek világnézetük bővítésétől

A legboldogabb emberek szeretnek gyakran kilépni a komfortzónájukból.

Nyitott elméjük és szívük van, és szívesen ismerkednek az élet minden területéről érkezőkkel. Szeretetet és kedvességet kínálnak, miközben folyamatosan igyekeznek tanulni másoktól. Az élet számukra egy iskola, és ők nem félnek új dolgokat tanulni.

Szeretik az új lehetőségeket

A pozitív nők nem riadnak vissza azoktól a lehetőségektől, amik lehetővé teszik számukra a növekedést. Akár kapcsolataikban, akár karrierjükben vagy lelki életükben, nyitottak maradnak a lehetőségekre. Nem építenek falakat maguk és az élet közé. 

Hálásak

Az optimista nők örülnek annak, amilyük van, és hálásak érte. Még ha anyagilag nem is emelkednek ki, gazdagok lélekben. Tudják, mi az igazán fontos az életben: a család, a közösség és a másokra gyakorolt ​​pozitív hatás.

A kutatók tehát azt találták, hogy a pozitív attitűddel rendelkező nők minden kultúrában és etnikumban tovább élnek. Ha rózsaszín szemüvegen keresztül látják a világot, csökken a stressz, jobban érzik magukat, és elmélyítik kapcsolatukat másokkal. Talán érdemes kipróbálni.

Image by jcomp on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.