5 érdekesség, amit valószínűleg nem tudtál a vibrátorokról

A nők meglepően nagy százaléka használ vibrátort, de a női orgazmushoz hasonlóan a női vibrátort  is sok rejtély övezi. Vajon a vibrátorok csak önkielégítésre szolgálnak, vagy élvezetesebbé tehetik a páros szexet? Ki találta fel a vibrátort? És honnan tudhatom, hogy melyik számomra a megfelelő?

Íme 5 érdekes tény a vibrátorokról, amiket talán még nem hallottál:

A vibrátort eredetileg a depresszió és a szorongás kezelésére hozták létre

George Taylor orvos hozta létre a Manipulatort 1869-ben azért, hogy enyhítse a nők depressziójának és szorongásának tüneteit, azaz a „hisztéria” néven ismert egészségügyi állapotot.

A hisztériát a szeméremtest vagy a csikló masszírozásával, majd vibrációval kezelték, ami „hisztériás megkönnyebbülésbe” kényszerítette a nőket. Ezt kezdetben maguk az orvosok végezték, kézzel, majd mikor ők már nem bírták a visszajáró betegek rohamát, jött a hatalmas, gőzüzemű Manipulátor. Aztán 1902-ben a Hamilton Beach amerikai cég forgalomba hozta az első elektromos vibrátort, ami hamar elérhetővé vált a fogyasztók számára.

A Hitachi Magic Wand modern vibrátor eredetileg hátmasszírozónak készült

1968-ban a masszírozóként, feszültség oldására és a fájó izmok ellazítására készült Hitachi Magic Wand a boltok polcaira került. Ugyanebben az évben a New York-i művész és szexpárti feminista, Betty Dodson megtartotta az első nőknek szóló erotikus művészeti bemutatót a New York-i Wickersham Galériában, ahol a masszírozó pálcát használta a bemutatóhoz. Az 1970-es évektől workshopokat tartott, ahol a résztvevő nők megismerték a testüket és az erogén zónáikat, valamint vibrátort kaptak, és megtanulták, hogyan okozzanak maguknak orgazmust.
A Hitachi nem volt elragadtatva attól, hogy az ő terméküket érte ez a megtiszteltetés.

Nyilvánosan tesztelhető a vibrátor

Tegyük fel, hogy szeretnél venni egy új vibrátort a boltban, és meg is találod azt, amelyik tetszik. Honnan tudhatod, hogy a megfelelő stimulációt kínálja-e az örömödre? Van egy megoldás, amit megtehetsz, és nem vezet letartóztatáshoz. A vibrátor nyilvános kipróbálásának legjobb módja, ha az orrod hegyéhez érinted. Az idegvégződések magas koncentrációja jó képet ad arról, hogy milyen érzés lesz a stimuláció az érzékeny területeken.

A nyúl alakú vibrátor egy jogi probléma miatt kapta formáját

A Szex és New Yorkban Charlotte miatt közkedvelt nyuszi formájú vibrátort a Vibratex találta fel 1984-ben. A japán cég a nyúl alakját választotta, hogy megkerülje azt a szabályt, ami megakadályozta, hogy a gyártók vibrátorokat gyártsanak. Először 1993-ban adták el az Egyesült Államokban a seattle-i Babeland üzletben. A sikert a sorozatnak köszönheti.

A házas nők kétszer nagyobb valószínűséggel használnak vibrátort.

Nem csak egyedülállók kényeztetik magukat akkumulátorossal. Felmérések kimutatták, hogy a házas nők 50%-a használ vibrátort, míg az egyedülálló nők csak 29%-a. Egyébként a házas nők használhatják a vibrátort a párjukkal való élmény fokozására is, hiszen szórakoztató kiegészítői lehetnek az erotikus játéknak. Pótlékok lehetnek a nők számára, hogy elérjék a csúcspontot, amikor a partner ezt nem biztosítja. És, a vibráció a férfiak számára is kellemes.

Flat lay photo created by freepik – www.freepik.com

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.