Hogyan élj egészséges szexuális életet a házasságodban?

Az egészséges szexuális életet egy régóta tartó kapcsolatban nem is olyan könnyű fenntartani. A párok belefásulnak a napi rutinba, és minden fontosabbá válik, mint az intimitás. Ha hozzáadjuk az egyenlethez a gyerekeket, a feladat még nehezebbé válik. De bármennyire is nehéz, fontos. A jó szex alappillére egy párkapcsolatnak.

Szerencsére vannak jól bevált tippek és stratégiák, amik segítenek életben tartani a szikrát.

Az egészséges szexuális élet jelei

Nehéz eldönteni, mi számít egészséges szexuális életnek. Ha havonta egyszer bújik össze a pár, az pozitív? Mi van akkor, ha évente csak néhányszor kerül sor együttlétre, de a pár mindkét tagja elégedett? 

Nos, az egészséges szexuális életnek nincs mindenkire érvényes meghatározása. Az a fontos, hogy mindkét fél boldog és elégedett legyen. Ha valamelyik fél nem elégedett, az sem tragédia, csak nem szabad a problémát a szőnyeg alá söpörni.

Tippek az egészséges szexuális élethez

A kommunikáció kulcsfontosságú

Amikor az egészséges szexuális életről van szó, a kommunikáció a legfontosabb. Beszélj a partnereddel arról, hogy mit szeretsz, mennyit szeretnél szexelni, mondd el azt is, hogyan és hol szereted csinálni.

Beszélni kell az élvezetről. Arról, hogy mi izgat fel, és mi az, ami egyáltalán nem. Sok pár kerüli a beszélgetést, mert nem akarja megbántani partnerét, vagy beismerni, hogy valami hiányzik. 
De nem szabad elfelejteni: semmit nem lehet megoldani nyílt kommunikáció nélkül.

Ismerd meg a vágyaid

Mielőtt elmondanád a párodnak, hogy mit szeretnél, ismerned kell magad. Az igényeid. A vágyaid. Ehhez pedig ismerned kell a tested. Tájékozódj. Olvass utána, nézz filmet. Maszturbálj. Kövess szexológusokat az Instagramon, hogy naponta több ezer ingyenes tippet kapj. Aztán pedig beszélj a pároddal.

Ne ítéld el se magad, se a párod

A pár mindkét tagjának biztonságban kell éreznie magát ahhoz, hogy megnyíljon és szexuális élete egészséges maradhasson. Ez azt jelenti, hogy nincs ítélkezés. 
Az intim együttlétnek a kapcsolatot és az örömöt kell táplálnia.

Ha szükséges, kérj szakértői segítséget

Sok embernek vannak problémái a szexszel, a kapcsolatán belüli szexuális életével. Nem teszünk érte, nem beszélünk róla, mert legtöbbünk azt tanulta vagy látta, hogy a pénz egyensúlya fontosabb, mint a harmonikus szexuális kapcsolat megteremtése.

Ha te és a párod dolgoztok azon, hogy javuljon a helyzet, az már fél siker. Ha ennek ellenére nem sikerül megoldást találni, érdemes szakember segítségét kérni.

A lényeg, hogy a problémát nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Husband photo created by Racool_studio – www.freepik.com

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.