Minden gyermeknek családban a helye

Nem is hinnénk milyen sok családban fordulnak elő olyan komoly krízishelyzetek, amelyek nem csak a felnőtteket, de a gyermekeket is érintik. Előfordul, hogy a válságterhes kismamák nem tudják gyermekük felnevelését vállalni Szerencsére a Gólyahír Egyesület megfogja ezeknek a kismamáknak a kezét, és szerető örökbefogadó családot talál gyermekeiknek.

A Gólyahír Alapítvány az Örökbefogadó Családokért pedig szervezi és építi az örökbefogadó családok közösségét, amely ma már egy több ezer főt számláló, összetartó, egymást segítő nagy család.

A Gólyahír Alapítvány célja, hogy az örökbefogadó családokat segítse gyermekeik nevelésében. Küldetésünk, hogy az örökbefogadott gyermekek a saját származástörténetüket pozitívan megélő, elfogadó, sikeres felnőttekké váljanak és a lehető legkevésbé keljen megküzdeniük környezetük előítéleteivel, hátrányos megkülönböztetéssel és zavartalanul fejlődhessenek

– mondta el Balogh Zsuzsa a Gólyahír Alapítvány az Örökbefogadó Családokért vezetője.

Az Alapítvány több módon segít.

Várakozó házaspároknak segít felkészülni a sikeres örökbefogadásra. Veszteségfeldolgozó klubfoglalkozásaikon a párok támogatást kapnak azon veszteségeik és kudarcaik feldolgozására, amelyek a vér szerinti gyermekért való küzdelem során keletkeztek, valamint szakemberek is segítik őket az elengedésben és abban, hogy nyitottan álljanak a családdá válás egy más útja elé.

Az örökbefogadó családoknak élményprogramokat, klubfoglalkozásokat is szervezünk, ahol segítséget kaphatnak gyermeknevelési és örökbefogadási kérdésekben is

– tájékoztatta magazinunkat Balogh Zsuzsa.

Ezek mellett az Alapítványhoz forduló családoknak örökbefogadási tudástár is a rendelkezésére áll, valamint egyéni tanácsadásra is van lehetőség.

Az Egyesület segítségével eddig több mint 1000 gyermek találta meg szerető családját nyílt örökbefogadás útján, és 660 házaspár vált családdá, szív szerinti gyermekeik megérkezésével.

A Gólyahír Alapítvány az Örökbefogadó Családokért azt is fontos küldetésének tartja, hogy társadalmi érzékenyítő programokat szervezzen, hogy mérsékeljék az örökbefogadás szereplőit sújtó előítéleteket.

Ennek a célnak a zászlaja alatt 2021 májusában megjelent a Gólyahír Alapítvány gondozásában az Örökkévalóság című könyv, ami a valóságban mutatja meg az örökbefogadás útját. A könyv felöleli az egész időszakot egészen onnan amikor egy nem tervezett élet megfogan, egészen odáig, amikor az örökbefogadott gyermek felnőtté válik.

A könyvben megszólal az örökbefogadás minden szereplője, hogy bemutassa ezt az olykor nehéz, de mégis örömteli és felemelő utat. A csúcspont az, amikor kamasz és már felnőtt örökbefogadottak vallanak gyermekkorukról, egyedi, csak rájuk jellemző útjukról.

Az empatikus, érdekes, letehetetlen olvasmány mindenkinek szól, aki érdeklődik a családdá válás ezen útja iránt, vagy egyszerűen csak őszintén kíváncsi.

További információk az Alapítványról és a könyvről az Alapítvány weboldalán olvashatók.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.