7 szépség Görögországban, amit egyszer látni kell

Görögország földje tele van ősi mitológiával, régészettel, történelemmel, művészettel és filozófiával. Mit mondhatnék?
Senkinek nem szabad kihagyni ezt az országot és a főbb látnivalóit. 

Vakító kék ég, sötétkék tenger, s a kettő kontrasztjában a fehér házak. Emellett történelmi jelentőségű romok, műemlékek, kolostorok, lenyűgöző múzeumok, és egy csomó gyönyörű tengerparti város.

Görögország különböző benyomások és tájak mozaikja, egy teljes szabadtéri múzeum: a pulzáló városoktól a nyugodtabb légkörig mindent megtalálsz, akár aktívan, akár passzívan akarod a szabadságod eltölteni – Görögországban megtalálod a számításod.

Összeszedtünk 7 csodát, amit neked és mindenkinek látnia kell, ha egyszer eljut Görögországba!

1. Akropolisz Athénban

Ha Görögországban tartózkodsz, akkor valószínűleg ez az első számú turisztikai attrakció, amit meg akarsz, és meg is kell látogatnod. Az ókorból származó épületegyüttest az 5. században kezdték fellegvárrá építeni, 21 épületből áll, köztük Pallasz Athene temploma a Parthenon, vagy Herodes Atticus színháza. Az Akropolisz a város bármely pontjáról látható. 

2. Az Olümposz

Az Olümposz az egyik leghíresebb hegy a világon, és feltétlen meg kell látogatnod, ha a görög mitológia rajongója vagy. Végülis itt élt Görögország minden istene. Ahhoz, hogy felmászhass a hegyre, el kell menned a Litochoro kőfalujába, amelyen keresztül felmehetsz a hegy tetejére. A falu utcái a görög főhegy lejtőin találhatók. Miközben az Olümposzra mész, emlékezhetsz Zeusz uralmának, az Istenek szenvedélyeinek és Hades alvilágának legendáira.

3. Szantorini

Az ifjúság kedvelt helye, látványos szépsége és nyüzsgő éjszakai élete miatt. Szantorini gyakran a görög képeslapokon is látható. Sőt, a város valóban úgy is néz ki, mint egy hihetetlen szép képeslap. A hagyományos görög házak fehéren csillognak a forró görög nap alatt, tökéletes kontrasztot alkotva a kékséggel a háttérben. Ezen túlmenően, egy séta a szigeten elég lehetőséget nyújt arra is, hogy látványos ízelítőt kaphassunk Görögországból. A sziget erős vulkáni robbanás következtében alakult ki, nevezték a világ 7 csodája közé is.

4. Delphoi

Ez a város az UNESCO Világörökség része, vallási központ Apolló templomával és oratóriumával. A település a mitikus Parnasszosz-hegy délnyugati lejtőjén, 570 méteres magasságban fekszik. A város népszerű zarándokhely volt az ősi időkben és több mint ezer éven át volt a hellén világ vallási központja. Jelentős hatást gyakorolt a politikai és társadalmi életre is. A terület felső részén állt Apollón temploma, amelynek legrejtettebb helyiségében – az adütonban – tartózkodott a jósnő, Apollón fantasztikus jóstehetséggel megáldott papnője, Püthia. Delphoi az ókor legkedveltebb és legismertebb jóshelye volt. 
Most a város főbb látnivalói természetesen a templomok és a csodálatos ősi romok. Delphoi mintegy 180 km-re található Athéntól. Ha szeretnéd elhagyni a várost és felfedezni Görögország egy másik részét, innen kiindulva megteheted.

5. Szamariai szurdok

A lenyűgöző Kréta szigetén található a Szamariai szurdok (az egyik legnagyobb Európában), amelyet a természet szerelmeseinek mindenképp meg kell meglátogatniuk. A szurdok hossza 16 km, a szélessége mindössze 4 méter. A szurdokban számos út van. Ha mindet be szeretnéd járni, az akár hét órát is igénybe vehet. Leglátványosabb pontja a ,,Vaskapu”, teljesen függőleges sziklafalával, és 3 méteresre szűkülő aljával. 
Görögországnak ezt a csodáját egyértelműen látni kell.

6. Meteora kolostorok

A Meteorák a legnevezetesebb látnivalók egyike Görögországban. Sajátságos környék tele gigantikus torony- és csipke alakú sziklákkal. Maguk a sziklák egyenként 100–150 m magasak. A Meteorákon huszonnégy bizánci kolostor található, melyek egyenként 600 évnél idősebbek – a környék ennek köszönhetően igen híres zarándokhellyé vált. Ezek a kolostorok figyelemre méltóak, mivel magas homokos sziklák tetején helyezkednek el (600 m tengerszint feletti magasságban). Ez a hely az ortodox szerzetesség központja. A Meteorák egyike a leglátványosabb vallási helyeknek Görögországban. 

7. Melissani-barlang

Görögország leghíresebb barlangtava, a legendák szerint a nimfák barlangja. Hosszúsága közel 4 km. A barlangtóhoz a bejárattól lépcsősor vezet le, ám körbejárni csak csónakokkal lehet.1951-ben fedeztek fel. Szépsége és egyedisége miatt az egyik leglátogatottabb látnivaló Kefalónia szigetén. 

Természetesen ezeken a látnivalókon kívül is számtalan vár még rád, ha Görögországba látogatsz. És miért is ne tennéd. 

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.