,,Az a hülye, aki mondja.” – Tom Hanks az emberi sztár

Nem szexszimbólum. Nem a nők bálványa. Nem tuti pasi. Mégis, nincs a világon olyan nő, aki ne ismerné a nevét, s ne akarna eltölteni vele egy vacsorát. Az ő sármja a humora, az intelligenciája, az ezerféle arca. És a lelke.

Igazi, sallangmentes sztár, akit csak szeretni lehet.

Imádtam a Forrest Gump-ban. Imádtam A szerelem hálójában c. filmben. Azt is szerettem, mikor nyomozott  a Da Vinci-kódban, azt is, mikor az Egyik kopó, másik eb-ben hagyta, hogy egy nagy, nyálas kutya hódítsa meg.
Imádtam a Terminálban.
És nagyon-nagyon szerettem a Felhőatlaszban.

De igazából azt hiszem, a végtelenségig lehetne sorolni Tom Hanks szerepeit, amikben nagyot alakított. Miközben mindig szerethető, hiteles figura maradt. 

Hoztunk most néhány idézetet tőle – ezekből is egyértelmű, miért is szeretjük őt!

,,Úgy hiszem, hogy az segít át az életen, ha képes vagy nevetni a világon, még ha a körülmények nem is olyan csodálatosak.”

,,Néhány ember esténként úgy bújik ágyba, hogy azt gondolja „Na ez egy jó nap volt”. Én azok közé tartozom, akik azt kérdezik maguktól: „Hogy rontottam el a mai napom?”

,,Szerintem jobb jól érezni magunkat, mint jól kinézni.”

,,A feleségem szerint az a legnagyobb hibám, hogy mindent magamban tartok, és kívülről nyugodtnak tűnök. Pedig valójában ilyenkor annyira beletemetkezem a gondolataimba, hogy nem hallom, mit mondanak mások.”

,,Inkább nevezzenek kedves fickónak, mint utáljanak, és köpködjenek rám. Próbálok jó ember lenni, és normális életet élni.

,,Az emberek egyharmada gyáva, egyharmada gazember, a maradék egyharmad pedig hős. A gazemberek és a gyávák dönthetnek úgy, hogy hősök lesznek, de ehhez dönteniük kell.”

,,Mindenkinek van valami az életében, ami miatt emészti magát. Számomra mindig is ilyen volt a magány. A mozi legnagyobb ereje pont az, hogy akkor sem érezzük magunkat magányosnak, amikor azok vagyunk.

És most néhány klasszikus az egyik legsikeresebb filmjéből, a Forrest Gumpból:

nebb6s82ftrief_1_5.jpg

,,Mindennap történnek csodák. Nem mindenki hiszi, de hogy történnek, az biztos.”

,,Tudja, az a fura, hogy valamire emlékszik az ember, valamire nem. Emlékszem a legelső buszozásomra az iskolába, jól emlékszem. Igazán fura, mik maradnak meg az ember fejében. A születésemre például nem emlékszem. És nem bírom felidézni az első karácsonyi ajándékomat, vagy hogy mikor vittek először a folyópartra piknikre. Viszont arra jól emlékszem, mikor hallottam először a világ legédesebb hangját. Sose láttam olyan szépet életemben, mint az a kislány. Olyan volt, mint egy angyal. (…) Attól kezdve mindig együtt voltunk, úgy voltunk, mint a borsó meg a héja.”

,,Én nem vagyok egy okos ember, de azt tudom, hogy mi a szerelem.”

,,Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz.”

Képtalálat a következőre: „forrest gump gif”

,,A mama mindig azt mondta, hogy ha új életet akarsz kezdeni, hagyd magad mögött a múltat.”

,,Az ígéret szép szó, ha megtartják.”

És az abszolút igazság: 

,,Az a hülye, aki mondja.”

EZ IS ÉRDEKELHET: COCO CHANEL 13 SZIPORKÁJA