Ha letérsz a turistaútvonalról, avagy felkapott utazási célok szokatlan fotókkal

Hol van már a nyári nyaralás, ami feltöltött minket energiával? És még milyen messze van az idei! Ahogy a tavaszi napsugarak ereje nő, úgy hozzák elő belőlem a nyár élményeit. Mivel a malacpersely még nagyon üres, marad a nosztalgia.

Most egy olyan összeállítást hoztam, ahol egy adott város vagy ország két arcát mutatom be. Egyik arc a megszokott, a másik szokatlan arc a képeken. A szokott kép mindig az adott helyre egyik legjellemzőbb képet hozza, amit az internetről bármikor könnyedén letölthetsz. A szokatlan képek viszont, amiket saját utazásaimból kölcsönöztem, olyan furcsa, nem várt, meglepő sajátosságot mutatnak be, amibe csak akkor botlasz bele, ha letérsz a turisták útvonaláról.

New York

Manhattan felhőkarcolói és a Szabadság szobor ugye megszokott? És mit szóltok a metróaluljáróban való mókázáshoz és a repülőn kapott nassolnivalóhoz? Ez utóbbiakat tényleg csak az ismeri, aki már járt New York-ban.

Olaszország

A kék tenger és a robogók vs. egy wc egyedi és egyértelmű megkülönböztetése, feltételezve, hogy mi nők, sokkal többet beszélünk, mint férfi társaink. Hallatlan!

Spanyolország

Forróság és pálmafák ami Spanyolországról mindenkinek az eszébe jut vs. az én figyelemfelkeltő tábláim. Jóóó, az első egy rém egyszerű tábla, miszerint tompított fényszóró használata kötelező, de lányos zavaromban én medúzaveszély táblának hittem. Az óriáshullám elvisz a partról azonban tényleg valós jelenség volt.

London

Mi az első ami eszedbe jut Londonról? Állandó esőfelhők, szürkeség és minden a királynőről szól, ugye? Mutatom az én emlékeimet: parkokban futkározó barátságos mókusok és a piacok ínycsiklandozó portékái. Az a fahéjas csiga illat!

Ljubljana, Szlovénia

A Sárkányos-híd és a vár kötelező turisztikai látványosságok vs. a gyógynövényből készült kólájuk és a művészi negyed igencsak egyedi wc ajtói.

Amszterdam

Fapapucsok, szélmalmok, csatornák és biciklik vs. a piros lámpás negyed egyedi cégérei és a turistákért mindent elv, miszerint a sajtguriga a repülőutat is kibírja. Melyik az érdekesebb?

Prága

A maga ezer tornyával, a Károly híddal és az Óratoronnyal vs. az odáig vezető hálókocsis vonatút izgalma és a sünjelképek az egész városban. Hiszen a Kisvakond hazájáról beszélünk, akinek az egyik barátja sün volt.

Párizs

Louvre, Eiffel torony vs. egy pár, akit úgy sikerült lencsevégre kapnom, hogy jelképezi a romantikus Párizst. Az utolsó képkocka pedig egy kedves ajándék emléke. Egy borítékot kaptam egyetlen hely megnevezésével Párizsban. Pár percre lehunytam a szemem és arra az ismerősre gondoltam, aki hitt bennem és tudta, hogy egyszer eljutok a papírlapon szereplő helyre. Ez a hely pedig a Pont Neuf mögötti kis tér, a Place Dauphine, ami elvarázsol a maga kis bájával.

Remélem, élveztétek ezt a képzeletbeli utazást! Ti letértek a kijelölt útról?

Kiemelt kép: Renato Abati , Pexels

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.