Az intimitás fontos egy kapcsolatban – azt is mondjuk, miért!

Egy kapcsolat eleje tele van szenvedéllyel. Folyton pillangók röpködnek a gyomorban, és már egyetlen érintéstől is szikrázik a levegő. Sokszor, ha az egész világ egy nagy ágy lenne, az sem lenne elég…

Ahogy azonban múlnak a hónapok, a szenvedély elhalványul, kevesebb lesz az intimitás – ami tulajdonképpen teljesen normális. Mindaddig, amíg nem lesz túl kevés.

Minden kapcsolat más. Ha kevesebb az együttlét, mint régen, nem feltétlenül jelenti azt, hogy baj van.

Ha a nemi élet lelassult, vagy nem olyan aktív, mint szeretnénk, ne kell feltétlenül aggódni – ez teljesen normális. Számos pár tapasztal csökkenést a szexuális együttlétek mennyiségében, és ennek sok oka lehet. Azonban arra érdemes odafigyelni, hogy ne tűnjön el teljesen a szex, hiszen az együttlét, a a nemi élet nagyon fontos része egy kapcsolatnak.

EZ IS ÉRDEKELHET: 7 PÁRKAPCSOLATI KÖZHELY, AMIT KÁR VOLT KIMONDANI

A kevesebb fizikai intimitás a kapcsolata más részeire is kihat. Általában véve elmondható, hogy a rendszeres nemi élet pozitív lelki jóléthez vezet. Tehát, ha kapcsolat intim része lecsökken vagy teljesen megszűnik, az a kommunikáció elvesztéséhez, a bizalom csökkenéséhez és a boldogtalanság általános érzéséhez vezethet.

A rendszeres szexuális élet elmélyíti a kötelékeket. Semmi sem hoz közelebb egymáshoz két embert, mint a szerelem. Ez egy sérülékeny, intim kapcsolat, ami két embert köt össze fizikai és érzelmi szinten. És a kettőnek együtt kell jól működnie. A fizikai együttlét egyértelműen közelebb hozza a partnereket egymáshoz érzelmi szinten is.

Ha a fizikai kontaktus megszűnik, azt az érzelmi kötődés is megsínyli.

A nemi élet jó hatással van az egészségünkre is. Még a kutatások is azt mutatják, hogy a szex hozzájárulhat az immunrendszer fellendítéséhez, javíthatja a szív egészségét, javíthatja a memóriát és enyhítheti a fejfájást. Ja, és természetesen egy remek edzéssel is felér – dupla élvezet!

A párok közti intimitás bizalmat és tiszteletet épít. Ha valakihez fizikailag közel állunk, az feltételez egyfajta bizalmat is. Hiszen a testedet egy másik emberre bízod, ami bár semmiségnek tűnik a mai világban, mégsem az. Minél több a szex két ember között, annál erősebbé válnak az érzelmi kapcsolatok.

A szex jó szórakozás is! Természetesen nem úgy értem, hogy a két ember halálra neveti magát – bár amikor két egy húron pendülő ember együtt van, olykor még az is belefér. Sokkal inkább gondolok arra, hogy szex jó lehetőség arra, hogy közel érezze magát valaki a partneréhez, elkényeztesse vagy hagyja magát kényeztetni, miközben kiéli minden fantáziáját, ellazul és egyszerűen csak élvezi a pillanatot.

Az intimitás, a szex, nagyon fontos egy kapcsolatban. Ha csökken az együtt töltött alkalmak száma, nem kell rögtön megijedni, ám ha rendszeressé válik, nem árt megbeszélni az okokat. Mert a rendszeres szexuális élet igenis kell ahhoz, hogy egy kapcsolat jól működjön.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.