Táncos kutyák, kutyás táncosok hódítanak a neten

A tánc több mint egyszerű mozgásforma, vagy mozdulatok összessége. A tánc önkifejezési forma, életmód és költészet. A test költészete, mely talán többet is kifejez a mozdulatok által, mint bármilyen leírt vagy elhangzott szó.

Amit már eltáncoltál, azt senki se veheti el tőled.
/Gabriel García Márquez/

Ez is érdekelhet: EZÉRT (IS) IMÁDJUK CELESTE BARBERT!

Ugyanakkor, ha nem vagyunk otthon a ritmus és a letisztult mozdulatok világában, nehéz megértenünk a tánc játékosabb, könnyedebb oldalát. Kelly és Ian ebben segít nem is annyira új projektjével: a Dancers & Dogs sorozattal.

Kelly és Ian táncosokat – leginkább balett táncosokat – is fotóznak. Főként a Saint Louis Balett-társulattal dolgoznak együtt marketing és performansz fotográfia terén, de Amerika-szerte kooperálnak táncosokkal.

A Dancers & Dogs ötlete Kelly fejéből pattant ki, 2017-ben. Egyszer csak felvetette Ian-nek:

„Mi lenne, ha a táncosokat kutyákkal együtt fotóznánk?!”

A felvetés Ian-ből nem váltott ki túlzott lelkesedést. Végül Kelly meggyőzte, hogy bár elmondva furcsán hangzik a dolog, de próbálják ki: lőjenek pár képet és meglátják, mi lesz belőle.

Ian belement, és milyen jól tette! Az első páros Ericka és Baxter, az angol bulldog volt (aki egy barát kutyusaként érkezett a stúdióba).

Megszülettek az első képek és pont olyanok voltak, ahogyan Kelly megálmodta őket: tisztaságot, eleganciát, könnyedséget sugároztak – és nem mellesleg szívmelengetőek lettek!

A feladat adott: a fényképész páros meg szeretné mutatni, hogy a balettnek – amit sokan nehéz, szabályozott és elérhetetlen műfajnak tartanak – igenis van könnyedebb, vidámabb és lazább oldala. Ehhez kellenek a kutyák – Ők azok, akik kiegészítik ezt a stílust, kihozzák a táncosokból a maximumon felüli érzelmi töltetet.

A mosolyt, a kapcsolódást, kötődést – a feltétel nélküli szeretet csodáját.

A Dancers & Dogs nem kisállat fotózást takar. A négylábú fotóalanyok részesei egy egésznek, mint ahogyan azt az életünkben is teszik.

Szóval, a cél 100 táncos és kutyus. Kelly és Ian nem tudják, meddig tart majd a projekt, de élvezik és szívük-lelkük benne van. Fáradhatatlanul utaznak, fotóznak. Hogy miért?

Hát, A MOSOLYÉRT!

Jöjjön pár kép, próbáld csak visszafogni azt a mosolyt!

Kelly és Ian projektjéről az alábbi elérhetőségeken olvashattok bővebben (akár a naptárjukat is megrendelhetitek):
Facebook
Instagram
WEB
A Saint Louis Ballet táncosairól – és sok más egyébről – készült képekben pedig itt gyönyörödhetsz.

A fotók mindegyike a Dancers & Dogs projekt tulajdona, a képeket Kelly és Ian engedélyével közöltük!