Túl hamar feküdtem le vele?

Ha egy nő túl korán fekszik le egy férfival, az azonnal elveszíti az érdeklődését? Ez egy ősrégi kérdés, konkrét válasz nélkül. 

A jó hír az, hogy hacsak a férfi nem trófeagyűjtő, aki számolja, hány nőt tud ágyba vinni, egy férfi nem fogja elveszíteni az érdeklődését pusztán azért, mert a nő túl korán feküdt le vele.

Van olyan, hogy ,,túl korán”? Igen, van – ám ez nem időben mérendő.

Nézzünk egy konkrét esetet:

Egy közeli barátom nemrég megismerkedett egy aranyos sráccal egy online társkereső oldalon. Okos volt, sikeres, és hasonlított egy kicsit Bradley Cooperre, szóval a külsejével sem volt semmi probléma. Ígéretesen indultak a dolgok.

Váltottak néhány kacér üzenetet, majd két hétvégén is randevúztak egymással. A barátnőm azonban bizonytalan volt, élőben nem fogta meg annyira a fiú. Nem volt beszédtémájuk, nem volt igazán közös az érdeklődésük, mégis úgy döntött, lefekszik vele a harmadik randevújuk után. Hátha kialakul valamiféle érzelem.

Kellemes éjszakát töltöttek együtt, és a következő napokban tovább SMS-eztek egymással, de valami megváltozott… A fiú nem hívta többet randevúra, bár a túlfűtött üzenetek, zömmel éjszaka, továbbra is megmaradtak. A kapcsolatuk a szombat esti randevúkról a véletlenszerű hajnali 2-es üzenetekre korlátozódott. Soha nem írt neki sms-t este 23:00-nál korábban, és bár kedves volt és vicces, társalgásaik már csak felületes társalgások voltak.

Az ő esetében a Túl korán feküdtem le vele? kérdésre egyértelműen igen a válasz, még akkor is, ha a szex nem az első, hanem a harmadik randin történt meg.

Image by freepik

Hogy miért?

Mert a barátnőm lefeküdt a fiúval mielőtt bármiféle valódi kapcsolat alakult volna ki közöttük. Még csak a kötetlen ismerkedés fázisában voltak; csak a felületes részleteket tudták a másikról. Ez pedig nem volt elég.

Amikor az első szexről van szó, a randevúk mennyisége nem mérvadó, annál fontosabb az együtt töltött idő minősége. Az a lány, aki az első randevún lefekszik egy sráccal egy intenzív, tartalmas beszélgetés után, ami létrehozott valamiféle köteléket kettőjük között, sokkal valószínűbb, hogy tartós kapcsolatba kerül a fiúval, mint az a lány, aki az ötödik randin fekszik le egy olyan pasival, akivel nem igazán alakított ki kapcsolatot.

A férfiak számára a szex az szex, a szerelem pedig szerelem. És az egyik nem vezet egyértelműen a másikhoz. Sok nő elköveti azt a hibát, hogy azt gondolja, a szex valamiféle kapcsolati mérföldkő, de a legtöbb férfi nem így látja.

A barátnőm nem igazán foglalkozott azzal, hogy hasson a fiú érzelmeire, így a srác érdeklődése kezdett alábbhagyni. Végül már csak kihasználta, nem akart folytatást.

Ezután következett az egyetemes emberi jelenség: a barátnőm, aki kezdetben nem igazán érdeklődött a fiú iránt, elkezdte akarni, amit nem kaphatott meg. Amint a fiú elkezdte elveszíteni iránta az érdeklődését, ő azonnal értékesebbnek látta őt, és elkezdett több energiát befektetni- csak ekkor már késő volt.

És, hogy mikor kellett volna lefeküdniük egymással ahhoz, hogy működjön köztük a dolog?

Akkor, amikor mindketten kimutatták az egyértelmű érdeklődésüket.

Akkor érdemes lefeküdni egymással, amikor lekerülnek a maszkok, és mindkét fél önmaga. Amikor törődnek egymással és kölcsönösen tisztelik egymást. Ez lehet az első randin, de az is lehet, hogy a tizedik után sem alakul ki.

Nőkként évekig hallgattuk, hogy ne adjuk magunk oda azonnal a férfinak, mert minél többet vár, annál jobban akar majd. Nos, ez ma már nem minden esetben működik.

Amikor egy nő lefekszik egy férfival, mielőtt igazán megismerné, a férfi könnyen azt feltételezheti, hogy bármelyik másik férfival is megtette volna. Így már nem is fogja értékelni. Csak akkor értékel, ha azt érzi, a figyelem csakis az ő személyének szólt – ehhez pedig kell a fentebb említett kötelék.

Tehát meddig várjunk az első szexszel? – Ha kapcsolatot akarunk, addig érdemes várni, míg kialakul egymás felé a kötődés. Nem a randevúk mennyisége számít, hanem az együtt töltött idő minősége.

T. S.

nyitókép: Image by vector_corp on Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.