Ha sosem lépünk ki a komfortzónánkból nem élünk, csak létezünk

Megvan az oka annak, hogy sokan nem lépnek ki soha a komfortzónájukból. Hiszen az egy biztonságos, megszokott, veszélytelen hely. Minden ismerős. Nincs meglepetés, nincs nyugtalanság. Csak a jól ismert rutin. A komfortzónában nem kell attól tartani, hogy pofára esünk vagy összezavarodunk. Olyan, mint egy jól bejáratott, kényelmes mamusz.

De ha mindig ugyanahhoz a megszokotthoz ragaszkodunk, akkor nem is élünk igazán – csak létezünk. 

Jobb utálni valamit, mint megbánni, hogy meg sem próbáltuk. Érdemes bátornak lenni és merészen kilépni az ismeretlenbe.

Új emberré válhatunk. Lehet, hogy nem azonnal, de biztosan megtörténik, ha olyasmit csinálunk, amit általában nem. Kitágul a látókör, és közben olyan dolgok történnek velünk, amiket sosem gondoltunk volna. És ezért már önmagában is megéri kockáztatni.

Nem szabad félni! A félelem az, ami visszatart attól, hogy legmélyebb, legnagyobb álmainkat kövessük. Ne legyen ez akadály! Igaz, nincs ijesztőbb az életben, mint elhagyni a komfortzónát és ugrani, de pontosan ezért kell megtenni.

Image by kroshka__nastya on Freepik


Csak azért ne csináljunk valamit, mert azt hisszük, utáljuk?

Persze állíthatjuk, hogy utálunk síelni vagy a snowboardozni, de ha még soha nem próbáltuk, honnan lehetünk ebben biztosak? Ha elhagyjuk a komfortzónát, új dolgokat próbálhatunk ki. Akkor legalább biztossá válik, mi az, amit szeretünk, és mi az, amit nem.

Gondoljunk csak bele! Mindannyian szoktunk kicsit irigykedni egy szép alakra, egy csodás kirándulásra, egy remek állásra. De az, ha nem merünk elmenni a konditerembe, mert mit szólnak, nem merünk utazni, mert félünk megszólalni külföldön, ha nem merünk állást váltani, mert hátha felsülünk – mindez a bátortalanság kin múlik? Ki az aki visszatart? Csakis mi, önmagunk!

Image by haritanita on Freepik


Az életben az a jó, hogy igazából azt tehetünk, amit csak akarunk (természetesen az ésszerűség határain belül), így akár befogadhatjuk az ismeretlent, és elbúcsúzhatunk attól, ami könnyű és kényelmes.

És megéri!

Mert végre büszkék lehetünk majd magunkra! Ha kipróbálunk valami újat, sokszor nem is az a lényeg, hogy sikerül-e vagy nem. Hanem az, hogy mertük kipróbálni.

A meglepetések nélküli élet unalmas. Szerethetjük az életünk, és ennek nem is kell változnia. Csupán vigyünk bele egy kis kalandot. Lepjük meg önmagunk. A komfortzónánk meg fog várni. Továbbra is ott lesz, ahol hagytuk. Nem számít, mit csinálunk, oda mindig visszatérhetünk.

De nem akarunk majd. Egy idő után az egyetlen hely, ahová menni akarunk majd, az előre lesz. A komfortzónán túl.

nyitókép: Image by wirestock on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

1 Hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.