40 évesen megvan minden, olykor egy kis aranyér is – férfiak vallottak arról, milyen az élet a negyedik x után

Egy tanulmány szerint a férfiak 22 évesen a legtermékenyebbek, 35 évesen kezdenek el aggódni a kopaszodás miatt, 49 évesen tör rájuk a kapuzárási pánik, mikor mindegyik félrelépne, és a nők szerint 50 évesen még mindig remekül néznek ki, de sosem nőnek fel…

Ezt mondja a tanulmány, de vajon mit mondanak a férfiak? Vajon ők hogyan élik meg, ha átlépik a 40-et?

Négy férfit kérdeztem, így vallottak ők:

Image by LipikStockMedia on Freepik


,,Mindenekelőtt leszögezném: boldogabb vagyok most, mint 20 vagy 30 évesen. Van egy gyönyörű gyermekem, feleségem, remek barátaim, saját lakásom, egzisztenciám, jól keresek. Minőségi életet élek. 20 évesen még nem is nagyon törődtem ezek fontosságával, 30 évesen pedig még csak reméltem, hogy valaha mindezt megkapom.
Azért természetesen vannak árnyoldalak, amikről az ember nem beszél, mert nem illenek az ideális képbe. Mert ugyan ki szereti bevallani, hogy 40 évesen a szervezet elkezdi érezni, nem fiatal?
Edzésekkel, rendszeres testmozgással lehet még csalni, de itt-ott már észrevenni, hogy csikorognak a fogaskerekek.”

,,Szerintem minden kornak megvan a maga szerepe. Tehát nem korfüggő, hogy valaki szereti-e az életét, vagy jól érzi-e magát. 40 évesen érződik a korosodás. Szellemi és fizikális téren is. Kevesebb a szabadság, mert mindenki rád támaszkodik, ezért időd sincs magadra. Nincs nyugalmad sem, nem te osztod be az időd.  Ugyanakkor a kor nagyobb rutin, több tapasztalat és tudás. Már nincs kapkodás, nem feszítenek olyan indulatok, mint egy tinit, de nem vagy öreg sem még.
Egy jó kiállású 40 körüli pasi minden korosztályú nőt meg tud szerezni. Meglepően sokan legyeskednek körülöttem is, s ez, nem titkolom, jót tesz az egómnak. 10 éve ezekért a nőkért fél kezemet odaadtam volna, most a kisujjamat sem kell mozdítanom.
A kevés szabadságom megtérülő befektetés, mert a gyerekem, családom gyarapodására válik. Jó tudni, hogy a mások által elrabolt idő nem felesleges…
Ja és természetesen kopaszodom, és bár hiú vagyok, ebbe azért nem fogok belehülyülni.”

,,Van egy kellemetlen aranyerem, szemüvegem és pocakot is eresztettem.
Mondjam még?
Az aranyér szívás. Nem ülhetek huzamosabb ideig, és a kedvenc kajáim közül is meg kell vonnom magamtól néhányat.
Viszont ezektől eltekintve semmi bajom a korommal.”

,,Nem változtam. Ugyanúgy szellentek, böfögök, mint 20 évesen, ugyanúgy félretolom a tésztát és csak húst eszem, ugyanúgy üvöltözök egy jó sporteseményt nézve, és ugyanúgy megbámulom a csajokat az utcán. Csak most anyám helyett a feleségem főz rám, és ő korhol, ha az ágy alá dobom a zoknim.”

Van-e legvonzóbb kor nekünk, nőknek? S van-e vonzó kor a férfiak számára? Talán mindegyik jó, talán egyik sem.

A legjobb, ha azt élvezzük, amiben épp élünk.

nyitókép: Image by krakenimages.com on Freepik

Ha tetszett a cikk, támogatásoddal kifejezheted tetszésed, és segítheted munkánkat.
KATTINTS IDE!
Köszönjük!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.