Páratlan látványt nyújt az Ördög hídja

A németországi Kromlauban, a Kromlauer Parkban zöldellő lombok között található egy bámulatos, szinte meseszerű, finoman ívelt ördöghíd, amit Rakotzbrücke néven ismernek.

A hidat kifejezetten a látvány miatt hozták létre, a cél az volt, hogy a híd félköre az alatta lévő vízben tükröződve egész kört alkosson.

https://commons.wikimedia.org


A helyi város lovagja által 1860-ban építtetett vékony boltív helyi kövekből épült. A Rakotzbrücke „ördöghídként” ismert, így hív a köznyelv minden olyan hidat, amelyek annyira veszélyesek vagy varázslatos kinézetűek, hogy csak az ördög építhette őket. Németországban több ilyen híd is található, ezek egyike a Rakotzsee vizei fölé nyúló vékony ív.

A hídhoz egy legenda is köthető: A legenda szerint a hidat építtető lovag egyezséget kötött az ördöggel, hogy segítsen neki a híd építésében, cserében az ördögnek ígérte az első átkelést. Ám az ígéretét nem tartotta be – az építőmunkások egy kecskét hajtottak át a hídon, így verték át az ördögöt, aki ettől olyan haragra gerjedt, hogy megölte az állatot, és a munkásokat is meg akarta ölni. Csak úgy tudtak megmenekülni, hogy egyikük feláldozta magát a többiekért.

https://www.flickr.com/henning-herrmann


A legenda szerencsére csak legenda, a hidat természetesen nem az ördög, hanem halandó kezek alkották, de az építők az esztétikát fontosabbnak tartották a hasznosságnál. A Rakotzbrücke mindkét végét vékony sziklatornyok díszítik, amelyek természetes bazaltoszlopokhoz hasonlítanak, a híd görbületét pedig úgy tervezték, hogy egy tökéletes kör egyik fele legyen, ami mára igen népszerű lett a fotósok körében – hála a közösségi média erejének.

A híd Berlintől nem messze található, és bár sétálni nem lehet rajta, ma is megtekinthető és minden szögből lefotózható.

Flickr.com/memolands.com galéria
https://www.flickr.com/photos/dfoerster_fotografie
https://www.flickr.com/photos/berti66/25767620874

forrás

nyitókép: pixabay.com

Ha tetszett a cikk, támogatásoddal kifejezheted tetszésed, és segítheted munkánkat.
KATTINTS IDE!
Köszönjük!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.