Okosotthon megoldások – nem csak kényelmes, hasznos is

Van az a nagyon vicces reklám, amikor egy pasasnak über-okos otthona van, ami mindent bemondásra csinál. Megvan, ugye?

  • Csinálj smoothie-t…. – és már készül is.
  • Játssz egy kis jazz-t! – azonnal elhangzik az idegnyugtató muzsika.
  • … napi teendők? – kellemes hangon mondja a női géphang: mára nincsen betervezett találkozó, csak egy jó fogorvosi időpont…

… és akkor elszabadul a pokol. Az ajtó nem nyílik, az eső szakad, a lakás meg max hangerőn nyomja az „On the floor”-t J.LO-tól.

… és akkor ott van a másik hasonlóan briliáns reklám az okoseszközökről, amikor végignézhetjük pár percben anya-apa harcát a tablet nélkülözhetetlenségéről. Mert tablettel (majdnem) minden könnyebb, igaz? Csak akkor értékeljük át az életünket, amikor a gurigáról lejött az utolsó papírfecni is.

Ugye-ugye. Pedig milyen jó lenne, ha csak ki kellene böknünk egy vezényszót, és már meg is lenne, amit szeretnénk!

De hol az arany középút?!

Van azért egészséges mennyiség, amit az otthonunkba behozhatunk – pont annyi, amennyivel megkönnyíthetjük mindennapjainkat, de mégsem érezzük magunkat függőségi viszonyban az adott okos eszköz(ök)től.

Az intelligens otthoni technológiák manapság egyre népszerűbbek. Egyre több lakástulajdonos épít be otthonába intelligens rendszereket az előnyök miatt. A szórakoztató részen kívül, amikor egyetlen hangparanccsal vezérelhetjük a ház egyes funkcióit, az okos otthonok nagyon praktikus funkciókat is kínálnak, amik hosszú távon előnyösek a lakástulajdonosok számára.

Az intelligens otthoni rendszerek nem csak a fiatalok számára készültek, és nem korlátozódnak csak a gazdag emberekre, akik luxus tetőtéri házakban és társasházakban élnek. 

Létezik több olyan okos megoldás, amit bárki és mindenki szívesen látna, használna otthonában, és amelyekhez ma már nem nehéz hozzájutni. Ilyen például sok egyéb mellett egy intelligens kaputelefon vagy világítás-technika, esetleg egy beépített vezeték nélküli telefontöltő.

Ezek – a megfizethető áruk mellett – igazán hasznosak lehetnek. Javíthatják a biztonságot, csökkenthetik az energiafogyasztást, kényelmesek és hatékonyak. Bízzunk hát egy kicsit a technikában és a fejlődésében, és legyünk nyitottak rá, hogy kipróbáljunk új dolgokat.

Cikkünkben fizetettt együttműködés linkjét helyeztük el.

Nyitókép: Image by Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.