Nyári sminktrendek – Hogy igazán ragyogj a fesztiválokon

A trendek évről évre változnak, s ez nincs másképp a smink területén sem. Hogy mire figyeljünk oda, és mikkel kísérletezhetünk, Kardos Kitti, Makeup and SFX Artist avat be minket:

Idén megfigyelhettük, hogy a szemöldökök vékonyodnak, de elég, ha csak egy kis optikai csalással élünk, mielőtt azonnal a csipesszel vagy gyantával esnénk neki a természetesebb hatású szemöldökünknek. Elég csak egy kis korrektor.

Amiért gyerekkorunkban piszkálhattak, most az az egyik legszexibb dolog lehet az arcunkon, s ez a szeplő. Ha téged a sors nem áldott meg vele, nyugodtan próbáld ki úgy, hogy felrajzolod.

Fotó: Kardos Kitti

Színek terén két vezérszó van igazán: a merészség, és a csillogás.

A korallos, bogyós gyümölcsök színeiben pompázó, vagy az igazán erős, vörös ajkak térhódítása változatlan, de ugyanakkor a nude, de fényes, csillogó száj is tökéletes választás.

Az ezüstös, fagyos tekintet, a színes, vibráló szemek, vagy az akár aranyban játszó szemhéj igézővé teszi viselőjét.

Fotó: Benecz Róbert

Hogy a bőrünk természetes textúrájú, napcsókolta hatású, fiatalosan ragyogó legyen, használjunk folyékony, krémes termékeket, mint a pirosító, kontúr, és a highlighter egyaránt, s csak egy lehelletnyi púderrel fixáljuk.

Ha a nap már árnyalt az arcbőrünkön, a pirosítót kihagyhatjuk, hogy az összhatás természetes maradjon.

Fotó: Wittmann Franciska

Csillogásból sosem lehet elég, ezért a sminkünk feldobhatjuk szikrázó kis kövecskékkel a szemöldökcsonton, a belső, vagy akár a külső szemzúgban, bárhol, a lényeg, hogy a szem körül legyen, ezzel még ragyogóbbá téve pillantásunkat.

Fotó: Kardos Kitti

A fehér szemceruza, és tus is egyre gyakoribb a nyílt tekintet eléréséhez, bár én vízvonalban inkább halvány, bézses, nude színt használok, mert a fehér nagyon elüt, s előfordul, hogy csipás hatást hagy csak maga után

– mondta el Kitti.

Fotó: Balogh Ágnes

Idén igazán kiélhetjük a kreativitásunkat, hisz úgy játszhatunk a tusvonalakkal, ahogy csak szeretnénk. Az alsó szempillavonalunkba, vagy akár az alá is. Bármit lehet. Csillógó, matt, élénk színekben pompázó.

Fesztiválokon a fonatok póthajjal,és glitterszállal idén is töretlenül hódítanak, s glittert mindenhova. Bőrre, hajra, arcra egyaránt.

Fotó: Kardos Kitti

Hisz csillogásból sosem elég.

Herman Mónika

Nyitófotó: Sopronfalvi Ildikó

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.