A 37 legjobb lakhelynek választott város a nagyvilágban

27 000 városlakó körében végzett közvélemény-kutatás szerint egyes városokban egyértelműen jobb élni, mint másokban. Figyelembe véve az olyan tényezőket, mint a foglalkoztathatóság, a költségek és a biztonság, minden városnak megvannak a maga előnyei és hátrányai – sehol sem tökéletes, nem igaz? 

A közvélemény-kutatás során a legjobb 37 városra lehetett szavazni. Lássuk a sorrendet! (Vajon Budapest rajta lehet a listán?)

Az utolsó helyen Bangkok áll a 37. helyen, szorosan mögötte a török ​​metropolisz, Isztambul a 36.. 

35 – Buenos Aires, Argentína
34 – Moszkva, Oroszország
33 – Róma, Olaszország
32 – Johannesburg, Dél-Afrika
31 – São Paulo, Brazília

A 30. helyen az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu Dhabi áll.

29 – Budapest, Magyarország
28 – Párizs, Franciaország
27 – Peking, Kína
26 – Dubai, Szaúd-Arábia

A 25. helyen Miami végzett.

24 – Szingapúr, Szingapúr
23 – Milánó, Olaszország
22 – Boston, USA
21 – Lisszabon, Portugália

20. helyre a kínai Hongkong került a szavazatok szerint.

19 – Mexikóváros, Mexikó
18 – Madrid, Spanyolország
17 – Sanghaj, Kína
16 – Sydney, Ausztrália

A 15. legjobb lakhelynek megszavazott város az ausztrál Melbourne lett.

14 – Barcelona, ​​Spanyolország
13 – London, Anglia
12 – Chicago, USA
11 – Los Angeles, USA

És akkor lássuk a 10 legjobb lakhelynek kikiáltott várost a szavazók szerint:

A 10. helyre Tokió került.

Tokió kétségtelenül híres kreatív kultúrájáról, a művészetektől a divatig, az élelmiszerektől a design innovációkig. Éveket lehet eltölteni a város felfedezésével, és az itt járó mégis minden nap új és izgalmas gyöngyszemeket fedezhet fel. Ráadásul tömegközlekedésük a világ egyik legjobb rendszerével büszkélkedhet. Feltörekvő város, ahol jó élni, és ahol minden elérhető.

9 – Porto, Portugália

Ez egy rendkívül gyalogosbarát város (leszámítva a dombokat), ami büszkén mutathatja meg lenyűgöző nyilvános tereit. A közösségi kertektől a terekig és kilátókig a város egész területén azonnal otthon érezheti magát mindenki. Porto kibővítette kerékpáros infrastruktúráját is, így környezettudatos és progresszív várossá vált. Adjunk hozzá egy csipetnyi portugál művészetet és kultúrát, és máris megvan a receptje a gyönyörű életnek.

8 – Tel Aviv, Izrael

Ez a város történetesen világszínvonalú tengerparti üdülőhely és globális technológiai központ is , ami egyedülálló előnyt jelent. Élvezhető itt a lenyűgöző mediterrán fúzió, legyen szó ételről, művészetről vagy kultúráról. Nehéz felülmúlni egy ilyen élénk és innovatív várost, ha költözésről van szó.

7 – Prága, Csehország

Történelmi városként Prága bátran büszkélkedhet mesés építészetével és régi kanyargós utcáival. A város rendkívül sétálható, gyalogosbarát. Tiszta városnak is tartják. És természetesen lakóként soha nem fog unatkozni senki a történelmi helyszínek és a nagy kulturális helyek városában.

6 – Montreal, Kanada

Montrealban élni azt jelenti, hogy egy közösség részévé válni, mivel ez a város híres befogadó és nyitott közösségi szelleméről. Ebben a városban megvan minden, ami egy modern innovatív társadalomra jellemző, miközben továbbra is barátságos és kreatív légkörű. Emiatt sok zenész, művész és költő nevezte otthonának az évek során.

5 – New York, USA

Természetesen New York egy hatalmas nyüzsgő metropolisz, a világ egyik pénzügyi és művészeti fővárosa. Itt élni azt jelenti, hogy az élet minden területéből jut valami, és mindig mindenki talál magának közösséget. A „város, amely nem alszik” néven ismert New York a kényelem városa, ahol a nap vagy az éjszaka bármely szakában megkapható mindaz, amiről csak álmodni lehet.

4 – Koppenhága, Dánia

Nem titok, hogy Dániát széles körben a világ egyik legboldogabb helyeként tartják számon, Koppenhága pedig boldog és nyugodt városnak tekinthető. Itt élni magas életszínvonalat jelent, a városon belüli innovatív zöld kezdeményezésekkel. Itt található a „hygge” is, amely dán szó a kényelmes vidámságra és a meghittségre. Hát nem úgy hangzik, mint egy szuper város leírása, ahová érdemes költözni?

3 – Manchester, Anglia

Ez az a város, amely lenyűgöző építészetnek és nyüzsgő barátságos kultúrának ad otthont. Ez a multikulturális város büszkélkedhet azzal, hogy Anglia legélhetőbb városa, így minden szempontból nagyszerű hely. Izgalmas éttermei és éjszakai kultúrája azt jelenti, hogy ideális a diákok és a pályafutásuk korai szakaszában lévők számára.

2 – Amszterdam, Hollandia

Annak ellenére, hogy Amszterdam Hollandia fővárosa, lényegesen kisebb, mint a többi nagy európai főváros, mint például Párizs vagy Róma. Ez adja a meglehetősen laza és jellegzetes atmoszféráját, amit más fővárosokban nehéz megtalálni. Itt élni azt jelenti, hogy élvezheti a város adottságait, miközben továbbra is élvezheti a helyi piacokat és éttermeket.

1 – San Francisco, USA

A megkérdezettek végül ezt a várost választották a világ legjobb lakóhelyének, alkalmazkodóképessége és innovatív kezdeményezései miatt, amik mind a helyi lakosokat segítik. A nagyszerű légkör, a jó karrierlehetőségek, valamint a befogadó és előremutató hozzáállás mellett bárki boldogulhat San Franciscóban, ahol a világon minden magtalálható, ami a jó élethez szükséges.



1 Hozzászólás
  1. és hol van Bécs? Zürich? Helsinki? Oslo? Új Zéland városai? Manchester annyira jutna eszembe, mint mondjuk Tatabánya.

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.