Segíteni jó – ismerjétek meg a Kéz a kézben szülőcsoportot

Másokra odafigyelni, másoknak segíteni, ez nem könnyű feladat, mégis sokan csinálják – szívből. Mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Csak azért, mert adni akarnak.

Ilyen szándékból jött létre 2012-ben a Komp Komplex Alkotó és Terápiás Műhely Egyesület, amiben különböző szakterületek képviselői, orvosok, tanárok, terapeuták, művészek, pszichológusok és szülők próbálnak segíteni, és felkarolni azokat, akiknek szüksége van rá – mindenki a maga szakterületén.

Az egyesületünk azért jött létre, mert hisszük, hogy az alkotás jó terápia, és szeretnénk, ha ez elérhető lenne mindenki számára. Így integráltan nehezebb helyzetben lévő gyermekeknek és felnőtteknek segíthetünk

– mondta el az egyesület egyik alapító tagja, Tarjányi Tímea.

Az egyesületen belül létezik egy speciális csoport is, a Kéz a kézben szülőcsoport, amely kiemelten foglalkozik a sérült gyermekeket nevelő családokkal, nekik nyújt programokat, segítséget, mindezt teljesen ingyenesen.

Ezek a családok gyakran teljesen elszigetelődnek. Mi a magányból szeretnénk kilépési lehetőséget biztosítani nekik

– mondja Tímea, aki mint alapító tag és mint érintett szülő mindig szeretett volna egy sorstárs szülőcsoportot létrehozni fogyatékos vagy sajátos nevelési igényű gyermekeket nevelő családoknak, ahol ügyes-bajos dolgaikat megbeszélhetik, miközben jobban megismerhetik egymást.

Különböző programokat szervezünk a rászoruló családoknak, és segítünk egymásnak. Ez volt az elsődleges cél, de aztán a gondolatom 2015-ben több helyről támogatást kapott, így született meg a Kéz a kézben szülőcsoport.
Azóta nagyon sok programot szerveztünk: táncházakat, alkotókört, sétákat, kirándulást, kávézásokat, családi programokat, adományvásárt. Több kerületben helyi csoportunk indult és vidékről is bekapcsolódnak programjainkba

– árulta el az alapító.

Legutóbbi szívmelengető programukban vállalkozó édesanyák jelentkeztek, hogy megajándékozzák azokat az édesanyákat, akik egy életen át ápolják, nevelik sérült gyermeküket, sokszor a nap 24 órájában, készenlétben.

Az első élménynap novemberben meg is valósult fotózással , ékszerkészítéssel, kozmetikával és stílus tanácsadással. Remekül sikerült, az érintett családok így feltöltődhettek, élményekkel gazdagodhattak.

Mit is kívánhatnánk így karácsony tájékán, mint hogy támogatókra leljünk és jövő évi programjainkat megvalósíthassuk! Javuljon a vírushelyzet a világban és újra együtt lehessünk. Nagy álom lenne, ha saját helyünket fent tarthatnánk és egy nyári tábor rendezhetnénk a sérült gyermekes családoknak

– mondta el Tímea.

Az egyesület megtalálható a facebookon is, ahol szívesen fogadnak csatlakozni vágyókat, segítőket.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.