10 kutyafajta, ami tökéletes a gyerekes családok számára

Egy kutya nem csupán egy kis kedvenc, amit simogatni lehet, és elénk fut az ajtóban – bár ezek a dolgok sem megvetendőek. Ám egy kutyának egy gyerekes családban más ,,funkciója” is lehet. Az együttérzéstől a felelősségvállalásig sok minden megtanítható a kutyán keresztül a gyerekeknek, aki egyébként is csodálatos kiegészítője a családoknak. 

Fontos azonban a megfelelő fajtát kiválasztani. Különböző típusú kutyáknak különböző igényei vannak, és mielőtt megvennénk vagy befogadnánk egyet, ajánlott jól átgondolni azt, hogy melyik az a kutyafajta, amelyik az életstílusunkba leginkább belepasszol.

Jöjjön most 10 olyan kutya, amelyik tökéletes társ lehet kisgyermekes családok számára.

Francia bulldog

Ha olyan kutyát szeretnénk, ami nem túl nagy testű, és nincs nagy mozgásigénye, akkor egy francia bulldog a tökéletes választás. Ezek a kutyák okosak, egyáltalán nem hangosak és jól kijönnek a gyerekekkel. Folyamatos figyelmet igényelnek, így tökéletes társak lesznek a kicsiknek.

Pitbull

A pitbullokról él egy általános vélemény, miszerint ezek a kutyák harci kutyák, nem valók gyerek mellé. Ez egyáltalán nem igaz. Hacsak nem képzik agresszívnak vagy nem nevelik kifejezetten harcra, ezek a kutyák szelídek és rendkívül szeretetteljesek az emberekkel szemben.

Uszkár

Könnyen kiképezhető kutyák az uszkárok, ezért remek társak a családok számára. Energikusak, okosak, és könnyen a legjobb barájává válnak a gyerekeknek. Az uszkárok szőrére viszont gondot kell fordítani. Mivel hosszúra nő, rendszeres ápolást igényel.

Golden retriever

A Golden retrieverek ostoba macikhoz hasonlítanak, de tökéletes társak. Imádják az embert, nem is szeretik nélkülözni a társaságuk. Nagyon jó nekik a gyerek közelsége, és ők is tökéletesek a gyerekek számára. Általában nyugodtak és szelídek, és segíthetnek megtanítani a gyerekeket a felelősségre.

Labrador

A labradorok élvezik a simogatásokat és minden emberi figyelmet. Egyáltalán nem agresszívak, ezért gyengéd társak a gyermekes családok számára. Élvezik a hosszú sétákat és az aktív tevékenységet.

Border Collie

A világ egyik legokosabb kutyafajtája, a Border Collie. Viszont ő a kutyavilág munkamániása, vagyis mindig szüksége van valamilyen elfoglaltságra. Ha nagy családod és nagy udvarod van, ahol a kutya játszhat és felfedezhet, akkor ő lesz a legeslegtökéletesebb barát.

Németjuhász

Hevesen hű kutyák, akik minden körülmények között védik a szeretteiket. Kiválóan taníthatók, hihetetlen a tudásszomjuk. Maximálisan emberközpontúak, így kiválóan alkalmasak családba is.

Beagle

A barátságos és szeretettel teli Beagle-t könnyű kezelni és tartani. Ezek az okos,  társaságkedvelő állatok tökéletesen ideálisak a nagy családok számára, bár mivel nagyon aktívak, a mozgás lehetőségét mindenképpen biztosítani kell nekik.  Kis méretük miatt a kisgyermekesek mellé is kiválóak.

Cavalier King Charles spániel

Ennek a kutyafajtának az a legjobb tulajdonsága, hogy elképzelhetetlenül alkalmazkodó. Okos kuták, sosem idegesek, agresszívek. Egy aktív családban a Spániel is aktív lesz. Ha inkább otthon ülő a család, a kutya alkalmazkodik a ritmushoz. Szívesen veszik az ölelést, szeretik a szeretetet.

Tacskó

A játékos és apró tacskók nagyszerűek a gyerekek mellé. Nincs szükségük sok testmozgásra, bár egy kicsit hangosak. Ha a családban vannak idősek, akkor ezek a kölykök nekik is jó társaság lesznek.

EZ IS ÉRDEKELHET: