Minden idők 10 legnépszerűbb frizurája

A történelem folyamán az emberek nagyon sokféle módon viselték hajukat, nagyrészt természetesen az akkori divatirányzatoknak megfelelően. A frizurák társadalmi réteg, az életkor, a családi állapot és a nemi viszonyok szerint is változhattak. És természetesen nagyban befolyásolta az aktuális divatirányzatot és a hordott frizurát az is, hogy melyik hírességnek milyen volt a frizurája.

A közelmúltban egy közvéleménykutatás keretein belül elkészült egy lista minden idők 10 legnépszerűbb celeb-ihlette frizurájáról.

Ezek közül néhány már kiment a divatból, de vannak közük olyanok is, amelyek a mai napig tartják maguk.

Blake Lively rétegesen levágott laza hullámai nagyon népszerűek. A mai napig gyakran kérik szalonokban és viselik szívesen a nők.

Mia Farrow rövid pixie frizurája is tarolt a saját idejében. 1968-ban, miután a Vidal Sassoon megalkotta Mia Farrow-nak ezt a szélsőséges frizurát a Rosemary gyermeke című filmhez, rengetegen futottak a fodrászhoz hasonlót csináltatni.

Marilyn Monroe festett szőke volt. Nők milliói utánozták a stílusát, haja színét és formáját. Szőke hullámai, frizurája az imázsa része volt, szőkében nincs híresebb, mint amilyen az ő szőkesége lett. Egyértelműen kijelenthető, hogy minden idők legnépszerűbb frizurája az ő nevéhez köthető.

2007-ben Michelle Obama még ismeretlen politikus feleség volt. A Fehér Házba való bekerülése után magabiztosan állt a reflektorfényben, frizurája pedig – ami elegáns és időtálló – igencsak kedvelt lett az Amerikaiak körében.

Farrah Fawcett tollas flippje hihetetlen népszerűségre tett szert az 1970-es, 1980-as évek elején a nők, és a férfiak körében is. A hajat mindkét oldalon hosszúra növesztették (általában a fület takarva), középen elválasztva. Számos híresség viselte ezt a frizurát.

Victoria Beckham aszimmetrikus hajformája minden életkorú nő abszolút kedvence, a világ egyik legnépszerűbb frizurája.

Rövid, tragikus élete során Diana elérte az elegancia csúcspontját. Neki köszönhető az egyik legismertebb, leginkább áhított és legnépszerűbb frizura is, amit ma is sokan kérnek a szalonokban.

Dannii Minogue rövid bobja igazán előnyös az egyenes hajú lányoknak, kik nem szeretnek sokat bajlódni a hajukkal, de szeretik, ha egyszerű és elegáns. Minogue hibátlan bobja kifinomult és magabiztos – tökéletes kiegészítő minden nő számára.

Meg Ryant – és kócosnak tűnő, bájos frizuráját mindenki szerette. Egyszerű, kevés törődést igénylő, mégis szexi. És bár Meg nagyon megváltozott – a frizurája ma is kedvelt.

Jennifer Aniston „Rachel” frizurája is örök klasszikus, bár érdekes tény, hogy maga a színésznő sosem szerette, és hamar meg is szabadult tőle, Amerikában még most is gyakran kérik a szalonokban.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.