Extrém reggelek, avagy versenyfutás a jegesmedvékkel

Sok trükköt és praktikát olvastam/hallottam már, hogy hogyan induljon energikusabban a reggel. Legtöbbünk csak a koffeinbe vetett bizodalmát tartja a reggeli túlélés varázsszerének. Mások picit tapogatóznak egyéb megoldások felé is. Mondjuk indításnak egy latte-vodka-ópium boszorkányital is megteszi. Sok-sok nutellával!

Nekem is van egy tuti tippem! Nem azért mesélem el, mert innentől kezdve Te is ezt fogod csinálni. Tuti, hogy nem! A komfortzónán kicsit kívül esik. Csak azért írom meg, hogy lásd, egy kis extrémitás mire képes.

Szóval én reggelente biciklivel tekerek be a munkahelyemre! Jóóó, nem olyan nagy szám! Azért nézz ki az ablakon! Igen, abban a ködben, abban a sötétségben és abban a farkasordító hidegben. Is. Mert vallom, hogy ha egyszer találsz kifogást, akkor mindig lesz.

Így az időjárás viszontagságai nem vesznek el semmit a lelkesedésemből.

3,5 km tekerés. A sebességem igazából pont annyi, mintha jegesmedvék kergetnének. Az arcomba csapó jeges levegőtől nem ébrednék fel? Bár a ruházatomat egy eszkimó is megirigyelné, azért csak-csak bekúszik az a fránya hideg. Viszont energetizál, maximálisan felébreszt és a napi mozgásért is teszek valamit. Természetesen a környezettudatosság is fontos szempont.

Ez is érdekelhet: Legyél a vendégem egy kávéra – extrém útikalauz Londonhoz

A tekerés nálam egyfajta időmenedzsment is. Fejben összerakom a napom, megtervezem a tennivalókat. Néha csak zenét hallgatva partizok magamban, de ha igazán formában vagyok, akkor német hallásértést hallgatok a fülesemben. Semmi kávé nincs bennem, mégis pörgök, mint egy búgócsiga.

A természet pedig piszok jó próbatételek elé állít. Vagy csak a művészi mivoltát kellene megtalálnom benne. De azért ezt a képet elnézve kitett magáért, valljuk be! Egy kis dér művészien egymás mellé helyezett jégtűkkel a biciklim minden egyes alkatrészén és darabján.

Fótó: Kirizs Kornélia

Hazafelé ugyanez. Valamiért a kapun kilépve mindig ezt játsza le a fejemben a lemezjátszó: “A munkának vége, kijössz a gyárból… 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás… “ Valahogy nálam ez nincs egészen rendben. 8 óra munka… inkább 9-10… 8 óra pihenés… nekem ébresztő beállítása után még sosem írta ki, hogy 8 órát aludhatnék… 8 óra szórakozás… most a vasalásra vagy a portörlésre gondol a szám?

Egy szónak is száz a vége! Pörgünk a hétköznapok mókuskerekében, de pont ezért szeretek egy kis frappáns és extrém csavart vinni a reggelekbe, hogy jól induljon a nap! Biciklire fel!

Fotó: Kirizs Kornélia
2 hozzászólás
  1. Utolsó fotó: Látom a kollégákat még nem sikerült meggyőznöd a minden-évszakos reggeli biciklizés előnyeiről… 🙂
    De ez a mondatod nagyon betalált és nagyon igaz! „Mert vallom, hogy ha egyszer találsz kifogást, akkor mindig lesz.” Ha nem is pattanok ezentúl sem télen biciklire, ez a mondat a fülemben fog csengeni majd sok más témakörben! Köszi!

  2. Egyetértek az előttem szólóval!
    Ha egyszer megmagyarázod magadnak, hogy miért nem, akkor elindul a lavina, mindig lesz mire hivatkozni.
    Én is bringázok, de ezek a képek ott vannak!
    Gratula, hogy ilyenkor is nyomod!👍🚴‍♀️

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.