A legjobb dolog egy nővér! Azért, mert…

… mert csak.
Oké, számtalan egyéb okunk is van rá, hogy miért állítottuk a címben azt, hogy egy nővérnél nincs jobb, de igazán ezt úgyis csak az fogja érteni, akinek van nővére.

Azért mi most megpróbálunk néhány nyomós érvet is felsorakoztatni a fent leírt állítás igazolására.

A legjobb dolog egy nővér, mert:

1. Mindig ott van ha kell

Annak ellenére, hogy ő éppen min megy keresztül, egy nővér mindig ugrik, ha szükség van rá. Ha a hugi rosszkedvű, vagy szomorú, egy nővér mindig tudja, mit kell mondania, hogy felvidítsa vagy megnyugtassa. Ha a kisebb testvér a szülőkkel harcol, a nővér mindig megvédi, még akkor is, ha nincs igaza. Ott van, mint egy védőháló, aki mindig elkapja, bármi is történik. Végül is egy húg a nővére szeme előtt nő fel, s ő mellette van a születése pillanatától, és mindig mellette is lesz.

Ez is érdekelhet: EZÉRT VONZOL BE BIZONYOS TÍPUSÚ EMBEREKET AZ ÉLETEDBE

2. Ő a legnagyobb rajongó

A nővérrel való felnövekedés önálló és ambiciózus emberré formálja a kisebbet. Még akkor is, ha nem veszi észre, segít abban, hogy olyan emberré váljon, amilyen a kisebb lenni akar. Egy nagy testvér mindig arra buzdítja húgát, hogy kövesse bátran a legmerészebb álmait, és segít elérni a céljait. Sőt, jobban hisz testvérében, mint az saját magában.

3. Nincs olyan, hogy nem szeret

Akinek idősebb testvére van, soha nem érzi magát sokáig egyedül vagy szeretet nélkül. A nővér szeretete feltétel nélküli és önzetlen. Mindig lehet hozzá tanácsért menni, vagy csak azért, hogy legyen egy váll, amin jól kisírhatja magát a kisebb. Ő egy jó barát, aki mindig fedezi a testvére hátát.  

4. Vigyáz a testvérére

Az idősebb testvér mindig tudja, hogyan kell vigyáznia a kisebbre. Először tudja, hogyan kell anyukásan megfújni a bibit, később azt is tudja, mi kell a lelki sebek gyógyítására.

Ha szükség van rá, ott terem, és beszélget, vagy csak hallgat, ha úgy a jó.

5. Brutálisan őszinte

Mindenkinek szüksége van időnként a kritikára. Egy húgnak a nővére a legjobb kritikusa. Soha nem hazudik csak azért, hogy a másik jobban érezze magát. Pontosan elmondja, mit gondol, nem szépít, nem kímél. És a kisebb testvér meghallgatja, és belátja, ha igaza van – és többnyire az van!

6. Mindent megért

Egy húg a nővérével igazán önmaga lehet. Mert a nővér megérti a hülye vicceit, és ismeri minden arckifejezés jelentését. Előtte nem kell semmit megjátszani, és sokszor kimondani sem, mert egy nővér egy szemvillanásból tudja, mire gondol a másik.

Akinek nővére van, az igazán szerencsés!

Hiszen egy nagyobb testvér egyaránt a második anya és a legjobb barát. Szeretete feltétel nélküli, tanít és szuper tanácsokat ad és még akkor is, ha folyton kritizál, mindig ott van háttérnek – mindig ott van, ha kell!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.