5 szuper könyv olvasni szeretőknek a Partvonal Kiadó ajánlásával

Ajánlottunk már könyvet nemrég, de most megint kedveskednénk nektek, mert hisszük, hogy olvasni jó, és a könyvből sosem elég.
Jöjjön most a Partvonal Kiadó ajánlata!

Elizabeth Gilbert: New York lányai

„Egy nő az élete során előbb-utóbb belefárad abba, hogy folyamatosan szégyellje magát… Ezután pedig végre igazán önmaga lehet.”

Elizabeth Gilbert, az Ízek, imák, szerelmek világszerte népszerű szerzője egy különleges memoárral lepte meg rajongóit, amely az 1940-es évek New Yorkjának színházi világába kalauzolja az olvasót. A kalandos életű főhősnő, az immár nyolcvankilenc éves Vivian örömmel és némi megbánással emlékezik vissza élvhajhász és öntörvényű fiatalságára, valamint azokra az eseményekre, amelyek későbbi életét alakították.

New York lányai a női szexualitás, a szabadosság, illetve az igazi szerelem természetét kutatja. Az írónő várva várt regényét az emberi vágyak és kapcsolatok bölcsességgel teli ábrázolása teszi páratlan szerelmi történetté.
Online megrendelhető itt.

Paul Hollywood: Kenyér
Reggelire, ebédre, vacsorára

Itt az ideje, hogy a tányér mellé száműzött kenyeret visszahelyezzük az őt megillető helyre: az asztal közepére. A kenyérsütés alapjait nem nagy kunszt elsajátítani – tényleg csak pár egyszerű hozzávalót kell összekeverni –, ám igazán jól csinálni művészet. Aggodalomra semmi ok, bárki elsajátíthatja a kenyérsütés fortélyait, mivel Paul Hollywood ebben a könyvében lépésről lépésre, fotók segítségével mutatja be a tennivalókat. Nemcsak kenyér-, hanem egyéb recepteket, sütéssel kapcsolatos trükköket és egy csomó tippet is ad a világhírű sztárszakács.

A könyvben található kenyér- és kísérőreceptek segítségével az egyszerű hozzávalókból a legfinomabb ételeket alkothatjuk meg, az előételtől a salátákon és a főételeken keresztül egészen a desszertekig. Ez a könyv tehát nem csupán magáról a sütésről szól, hanem a komplett étkezésről.
Online megrendelhető itt.

Søren Sveistrup: A gesztenyeember

Koppenhága külvárosban egy csendes októberi reggel a rendőrség egy fiatal, egyedülálló anya holttestére bukkan, akit brutálisan meggyilkoltak és megcsonkítottak: a nőnek levágták az egyik kezét, és a feje fölé egy kis gesztenyéből készült babát lógattak.
Az ügyet Naia Thulin, az ambiciózus fiatal detektív kapja. A partnere Mark Hess, a lelkileg kiégett nyomozó, akit nemrég rúgtak ki az Europolból. A nyomozók felfigyelnek a titokzatos, gesztenyéből készült figurára, ami elvezeti őket egy korábban eltűnt személyhez: a megtalált holttest Rosa Hartung politikusnő tizenkét éves lánya. De a Hartung-ügyet már rég lezárták, a mentálisan beteg férfi, aki anno bevallotta a gyilkosságát, már rács mögött van.

Ám nem sokkal ezután egy másik nőt is meggyilkolnak, és a gyilkosság helyszínén ismét felbukkan a kis gesztenyeember. Thulin és Hess gyanítja, hogy kapcsolat van a Hartung-ügy és a meggyilkolt nők között. De mi lehet az? Nincs sok ideje a nyomozóknak, Thulin és Hess gyakorlatilag versenyt fut az idővel, mert egyre valószínűbb, hogy sorozatgyilkosról van szó, aki korántsem fejezte be ámokfutását…
Online megrendelhető itt.

Rebecca Meldrum: Anyu és én
Kreatív emlékkönyv

Az Anyu és én nem szokványos foglalkoztatókönyv, mivel az egyik oldala anyué, a másik a kis segítőé. A rövidebb-hosszabb, ötletes és vidám feladatok megoldása jó program, ha anya és gyermeke csupán valamilyen rövid tevékenységre vágyik például lefekvés előtt, de egy-egy esős napon is előkerülhet a könyvecske, amikor a családtagok hosszú órákat szeretnének egymás társaságában eltölteni.

Anya és gyermeke együtt dolgozik, rajzol, színez és ír ebben a kreatív emlékkönyvben, amely hosszú időre megőrzi a közösen megélt, boldog pillanatokat.
Online megrendelhető itt.

Francesco Totti – Paolo Condò: A Kapitány

Totti önéletrajzi könyvéből könnyed hangnem és profizmus sugárzik. Elénk tárul gyerekkora a Vetulonia úton, az első találkozások a labdával, a félénkség és a rettegés a sötéttől – megtudjuk, milyen az élet egy római negyedben, amely talán már nem is létezik. Szemünk előtt szövődnek életre szóló barátságok. Pörögnek az edzések, sorra kerül a bemutatkozás a Serie A-ban, 16 évesen, a melegítőnadrágba beakadó stoplik történetével. Nem maradhat ki az első derbi, az első gól, a majdnem megvalósult kölcsönadás a Sampdoriának, még mielőtt a római mese megkezdődött volna. Aztán következik a dicsőséges huszonöt év a Roma mezében, az örökre szóló kapitányság, egy történelmi Scudetto, két Olasz Kupa- és két Olasz Szuperkupa-diadal, és persze a 2006-os világbajnoki cím. Feltárul előttünk az álomesküvő Ilary Blasival és a világi élet, a maga könnyedségével és némi öniróniával.

Totti őszinte kitárulkozásában közel engedi az olvasót belső vívódásaihoz, örömeihez, életének fontos momentumaihoz. A memoárból megismerhetjük azt a férfit, akit szimbólumává és vezérévé választott az a város, ahol visszavonulásáig játszott. Vitathatatlan tény ugyanis: Totti maga a Roma.
Online megrendelhető itt.

Van még amire kíváncsi lennél? Nézz körül Nézd itt. Legyen nálatok is könyv a fa alatt!