Naná, hogy van pozitív tulajdonsága a kávénak!

Hisz finom és ébren tart nem igaz?

Elindítja a napot, ad 5 perc nyugi-időt, felpörget, aztán útra lódít.

Ha más előnye nem is lenne, nekem ennyi is elég lenne ahhoz, hogy függő legyek. De azért van ám a kávénak más előnye is!

A kávé:

Hatalmas antioxidáns forrás
A kávéban található antioxidánsok különleges szerepet töltenek be étrendünkben, hozzájárulhatnak a 2-es típusú cukorbetegség,  a daganatos betegségek, a gyulladásos és a májbetegségek kockázatának csökkenéséhez. Az is bizonyított tény, hogy azoknál, akik rendszeresen fogyasztanak kávét, sokkal kisebb a kockázata a Parkinson-kór kialakulásának. Nem mellékesen, segít megkötni a szabadgyököket, tehát késlelteti az öregedés hatásait. Ez azért nekünk, csajoknak nagyon is fontos, nem igaz?

Segítheti a fogyást
… hiszen segíti az emésztést. A koffein elfojtja az étvágyat egy rövid ideig, így a nasizás könnyebben mellőzhető. Kalóriatartalma elhanyagolható, viszont segít több kalóriát égetni. Ezen kívül az agy mellett az izmokat is stimulálja, így nagyobb kedvünk lehet tőle egy kis mozgáshoz is.


A koffein csodás: milyen jó, hogy van nekünk! A kávé egy arcpakolásba belekeverve is csodát tehet a bőrünkkel, míg a testünkön alkalmazva a fránya narancsbőr megjelenését csökkentheti. Szemünk alá téve egy zaccos pakolást 10-15 perc alatt leapasztja a puffadást, eltünteti a sötét karikákat.

Csillogó, korpamentes hajat biztosít
Bizony, ha igazán csillogó hajat szeretnénk, mint a samponreklámokban, nincs más dolgunk mint hideg, főzött kávét a megmosott hajunkra önteni és egy kicsit beledolgozni. (Fontos tudni, hogy a kávé színezheti a tincseket, úgyhogy ezt csak a sötét hajú nők próbálják ki!)
A kókuszolaj és zacc keverékével való átdörgölés pedig a korpát tünteti el a fejbőrről – csak szintén jól bele kell dolgozni a hajba mosáskor. Ugyanez a zaccos dörgölés a haj növekedésére is pozitív hatással lesz.

És, még néhány jó tulajdonság:

A kávé segíthet a mellrák elleni védekezésben.

Segíthet megszabadulni a ráncoktól.

Növelheti a libidót a nők körében.

Lehetőséget nyújt a munkahelyi monotonitás megszakítására.

Segíthet megszabadulni a fejfájástól.

A kávé csökkentheti a mentális fáradtságot.

A kávé lehetőséget ad arra, hogy vicces bögréket vásárolj.

A kávétól jobban érezheted magad.

Segíthet koncentrálni és összpontosítani.

Segíthet a reakcióidő javításában.

És a kávé nagyszerű illat-harcos!

Lehet egyáltalán nem szeretni?

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.