Egyedül utaznál? 2024-ben ezek a legjobb helyek, ha nőként egyedül indulnál el

Egy friss felmérés szerint a Z generációs nők több mint fele fontolóra venné, hogy egyedül utazzon külföldre. Ez azt jelenti, hogy minden eddiginél több nő  indul távoli úti célokra, hogy új barátokat szerezzenek, más kultúrákat ismerjenek meg, és élményeket gyűjtsenek.

De hova menjenek, és mit kell tudniuk? 

Néhány ország veszélyes egyedülálló nőknek, más országok viszont viszonylag biztonságosak és könnyen bejárhatók.

Íme a kilenc úti cél az egyedül utazók számára:

1.  Sri Lanka

Srí Lanka apró könnycsepp-szigete olyan, mint egy mini India, de saját egyedi varázsa van, így tökéletes első állomás azoknak a nőknek, akik Dél-Ázsiai érzésben szeretnének megmártózni. Népszerű a hátizsákos turisták körében. Remekül eltölthető itt egy hét, de akár egy hónap is. Az UNESCO által jegyzett ősi helyszínek, például Dambulla és Sigiriya bőven adnak felfedeznivalót, de ugyanígy Nuwara Eliya teaültetvényei is. Az Arugam-öböl, Mirissa és Hikkaduwa aranyló strandjai pedig tengerparti hoteleket, szörfözést és ízletes helyi ételeket ígérnek.

Image by freepik

2.  Portugália

Portugália tökéletes egyéni utazási célpontként szerzett magának hírnevet a digitális nomádoknak köszönhetően, akik egyre nagyobb számban költöznek oda. A barokk kastélyok és paloták, túraútvonalak és strandok között trendi hátizsákos turistahelyet lehet találni. A Douro-völgy hullámzó szőlőültetvényeknek ad otthont, Lisszabon macskaköves utcái tele vannak történelemmel, Algarve déli részén pedig bálnales és vízi sportok várnak mindenkit. Ráadásul egyszerű utazni autóval, vonattal és busszal is. 

3.  Csehország

Az ételek finomak, az italok olcsók, a városok pedig lélegzetelállítóan szépek – mi mást kívánhatna egy egyedül utazó nő? Csehország fővárosában, Prágában a látogatók barangolhatnak a szűk utcákon, felkereshetik a Károly-hidat, a prágai várat és az Óváros teret. Azok számára, akik nem szoktak egyedül utazni, a városi gyalogos és kerékpáros túrák is megkönnyítik az emberekkel való találkozást.

4.  Japán

Japán a világ egyik legbiztonságosabb úti célja, nem csak az egyedül utazók számára, hanem mindenki számára, aki ide látogat, tiszteletteljes kultúrájának, etikettjének és hagyományainak köszönhetően. Az olyan városok, mint Tokió, nyüzsgőnek tűnhetnek, de Japánban a csak nők számára készült vonatkocsiktól a női szállodákig minden megtalálható, hogy minden nő biztonságban érezze magát. Az egyszerű és hatékony közlekedés, mint például a szupergyors vonat, egyetlen utazással elvisz a vulkáni hőforrásoktól és a hófödte hegyektől a fehér homokos strandokig és a lépcsőzetes rizsteraszokig. A legjobb az egészben, hogy Japánban egyedül enni teljesen normális! 

5.  Guatemala

Guatemala soha nem volt népszerűbb az egyedül utazók körében mint idén, a mindenhol felbukkanó hotelek és túraútvonalak, a nagyszerű infrastruktúra, valamint a megfizethető ételek és látnivalók miatt. Új barátokat szerezni gyerekjáték, mivel a legtöbb ember ugyanazt az utat követi: meglátogatja a lenyűgöző Atitlán-tavat, Tikal ősi piramisait és Semuc Champey csillogó kék vízeséseit.

6.  Vietnam

Vietnám is biztonságos úti cél egyedül utazó nők számára. Jól bejáratott turistaútvonala az északi Hanoi fővárostól a déli Ho Si Minh-ig húzódik, az ország hegyeket, strandokat, szigeteket és ősi falvakat, például Hoi An-t és Hue-t, valamint a régió legjobb konyháját foglalja magában. Akár vonattal, akár alvóbusszal vagy robogóval utazik valaki, biztos lehet benne, hogy több ezer egyéni utazó teszi meg ugyanazt az utat.

7.  Ausztrália

Ausztrália nagyon vonzó úti cél a független utazók számára, köszönhetően a keleti parton húzódó festői turistaútnak és az egyszerű vízumkezelésnek, ami biztonságossá és egyszerűvé teszi a tervezést. Sydney nyüzsgő strandjai, éttermei és a képeslapokra kívánkozó építmények, mint például a Sydney Harbour Híd és az Operaház káprázatos élményt nyújtanak, míg északabbra a Nagy-Korallzátony snorkeling körutakat és terepjárós túrákat kínál a Fraser-szigeten. Mindehhez szinte garantált napsütés és barátságos ausztrál vadvilág jár.

8.  Görögország

Görögországba utazni olyan, mint szerepelni a Mamma Mia-filmben. Az ország kezdő úti cél azoknak, akik egyedül fedezik fel a napot, homokot és egy adag történelmet. Athén a világ egyik legrégebbi városa, tele olyan ősi csodákkal, mint az Akropolisz, a Parthenon és a Panathenaic Stadion. A modern szállodák és hotelek azt jelentik, hogy kényelmesen utazhat, és megfizethető áron étkezhet bárki a mediterrán konyha kínálatából. Népszerű Korfu , Kefalonia és Kos sziget is.

9.  Új-Zéland

Akár az északi, akár a déli sziget a cél, vagy mindkettőt kombinációja, Új-Zéland az egyik legbiztonságosabb ország, ha valaki nőként egyedül utazik. Lehet csatlakozni túrákhoz, fel lehet fedezni a fjordokat, hegyeket, gleccsereket és strandokat. A vad tájak tökéletesek kaland- és országúti kirándulásokhoz Aucklandből, Queenstownból vagy Christchurchből indulva, ahol a hotelek és szállodák koncentrálódnak. A természet szerelmesei élvezhetik a túrákat, úszást és kajakozást, és mindig vannak más utazók, akik szívesen barátkoznak.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.