A legbájosabb virág: a tulipán

Valld csak be, te is azt gondoltad, hogy a tulipánok őshazája Hollandia. Ha így hitted, rosszul hitted, mert valójában Közép-Ázsiából származnak, ahol vadvirágként nőttek. Első nemesítésük Törökországhoz köthető, i.sz. 1000 körül már foglalkoztak azzal, hogy egyre többféle tulipánt hozzanak létre. A tulipán név is török szóból, a ​​„toliban” szóból származik, utalva alakjuk hasonlóságára.

A tulipán napjaink közkedvelt, bájos virága, előszeretettel adjuk szeretteinknek, hiszen a virágok nagyszerű módja annak, hogy kifejezzük érzéseinket, és a tulipán erre különösen alkalmas.

Mit szimbolizálnak a tulipánok?

Tökéletes, mély szerelmet

A tulipánok legismertebb jelentése a tökéletes, mély szerelem. Ideális arra, hogy olyan valakinek adhassuk, aki iránt mély, feltétel nélküli szeretetet érzünk, legyen az a párunk, a gyermekünk, a szüleink vagy testvéreink.

Újjászületést

Mivel a tulipán tavasz elején virágzik, az újjászületés jelentésével is bír. Ha ismerünk valakit, akinek élete változásokon megy keresztül, új kalandok és kihívások várják, vagy esetleg új családtag érkezik, egy szép tulipáncsokor csodálatos ajándék lehet.

Adományt

A viktoriánus korszak óta a tulipán a jótékonyság szimbóluma is. Vidám bájos kinézetével, az új évszak és az új kezdetek ígéretével sok jótékonysági szervezet ma is a tulipánt használja szimbólumként.

Mi a különböző színek jelentése?

Mint sok más virág esetében, a tulipánnál is jelentése van a színeknek.

Fehér tulipán

A fehér tulipán jelentése például a megbocsátás, tisztelet, tisztaság és becsület. Tehát ha bocsánatot kell kérnünk valakitől, a fehér tulipánok ideálisak erre! A babona szerint, aki fehér tulipánokról álmodik, az új útra indul és új életet kezd.

Sárga tulipán

A sárga tulipán biztosan az egyik legboldogabb virág a világon, de boldogságon kívül remény is árad belőle. Régen úgy hitték, hogy a sárga tulipán azt jelenti: „napsütés van a mosolyodban”.
Az biztos, hogy a sárga tulipánok mosolyt csalnak bárki arcára. 
És még egy kis adalék: ha valaki sárga tulipánokat ültet az első vagy hátsó kertbe, az köztudottan szerencsét és jólétet hoz otthonába.

Piros tulipán

A vörös tulipánok örök szerelmet és szenvedélyt jelentenek. Nagyon népszerű virágok a párok számára, esküvőkön is gyakran használják őket. Ha szeretnénk valakit meghódítani, a piros tulipán remek választás.

Rózsaszín tulipán

A rózsaszín tulipánok a szeretetről, szerelemről, a gondoskodásról és jókívánságokról mesélnek. Bár nem olyan mély vagy szenvedélyes szerelemről, mint a vörös tulipánok. A rózsaszín tulipánokat elküldhetjük barátainknak és családtagjainknak, hogy megmutassuk nekik, hogy törődünk velük. Ha gratulálni akarunk valakinek új álláshoz, előléptetéshez vagy érettségihez, a rózsaszín tulipánok mondják el az érzéseinket a legjobban!

Lila tulipán

Mivel a lila luxus volt, amit csak a királyi családok vagy a szupergazdagok engedhettek meg maguknak, a lila tulipánok a királyi elegancia jelentésével bírnak. Az 1500-as években Erzsébet királynő a királyi család tagjain kívül mindenkinek megtiltotta a lila viselését, mivel az olyan különleges szín volt! A lila tulipánok tökéletesek menyasszonyi csokorba, vagy ajándékba valakinek, aki mesés, és megérdemli ezt a gyönyörű virágot.

Tulip photo created by wirestock – www.freepik.com
2 hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.