Hogyan válasszunk megfelelő alapozót?

Biztosan veled is előfordult már, hogy nem megfelelő árnyalatú alapozót vásároltál. Nos, szerintem ez már valamennyi nő társunkkal megesett.

Túl sárga, túl sötét esetleg vakítóan fehér, sápadt hatást sikerült elérned a megvásárolt alapozóddal? Nem a megfelelő árnyalatot választottad, mert nem tudtad pontosan milyen a bőröd altónusa.

Vizsgáljuk most meg együtt, hogy milyen altónusba tartozol!

Én mindig azt szoktam ajánlani, hogy smink nélkül, természetes nappali fénynél vizsgáld meg a bőröd. Azt kell kiderítened, hogy a bőrödnek hideg, meleg vagy semleges altónusa van. Minden alapozó választás előtt a csuklód belső felét vizsgáld meg. Én első körben ide szoktam feltenni a kiválasztott színt is. Nagyon fontos, hogy minden esetben az álladon próbáld ki a választott árnyalatot, mert az arcodon egész más színű a bőröd.

Tehát első lépésként nézd meg, hogy a karod belső felén milyen színűek a vénáid. Ha kék vagy lila színűek, akkor hideg altónussal rendelkezel. Ha a vénáid zöldes-olivás árnyalatúak akkor meleg altónusod van. Viszont, ha mindkettő szín jelen van a vénáidnál és nem tudod egyértelműen eldönteni, akkor semleges vagy.

Kiderítheted úgy is, ha visszaemlékszel arra, hogyan reagál a bőröd a napfényre. Leégsz, sokáig piros marad a bőröd egy strandon eltöltött nap után? Akkor a hideg altónusóak táborába tartozol. Viszont, ha arcodat azonnal megbarnítja a nap, akkor egyértelműen meleg az altónusod. Ha pedig mind a kettő variáció előfordul nálad, elsőnek megpirulsz de az szépen bebarnul, akkor bizony semleges altónusod van.

Ezután már csak a megfelelő árnyalatot kell kiválasztanod.

Mindenkinek ajánlanám, hogy alapozó vásárlás előtt próbálja ki önmagán a terméket, ne hagyatkozzon csupán online értékelésekre. Mielőtt elmész egy drogériába/parfümériába alapozó vásárlás miatt gondold át, mire van szükséged.

  • Milyen fedésű alapozót szeretnél?
  • Milyen hatást szeretnél elérni? Természetes/matt/ragyogó ?
  • Milyen kiszerelés lenne számodra a praktikus? Folyékony/mousse/powder/cushion ?

Mindig kérj segítséget az ott dolgozó sminkesektől, hiszen ők ismerik a jelenlévő márkák termékeit és gyorsabban fogsz tudni választani.

Remélem hasznos volt számodra ez a cikk és legközelebb könnyebb lesz az alapozó választása!

Busi Adriána

A cikk szerzőjéről:
Mióta az eszét tudja, az volt a válasza a kérdésre: ,,Mi leszel, ha nagy leszel? – Divattervező és sminkes!” Az álom részben valóra vált. Stílus-divattervező – smink-maszkmester szakon végzett. Egy luxusmárka szépségtanácsadója és sminkese, de stylistként is dolgozik. Divatháza még várat magára, de ami késik, nem múlik! Életvidám, mosolygós, könnyedén barátkozó lány, aki imádja a macskákat és a cipőket. Tart is belőlük otthon jó néhányat – mármint cipőből, macskából csak egyet. Saját facebook oldalt vezet szépségápolásról és divatról. Elhivatott nőként szeretné tanácsaival színesebbé tenni a nők szépségápolási rutinját. Ha szín-évszaktípus tanácsadást szertnél, keresd bátran.

Adriána elérhetőségei: busiadriana08@gmail.com
Facebook: Makeupbybusiadriana
Instagram: https://www.instagram.com/makeupbybusiadriana/

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.