Miniszobor áll őrt már Veszprémben is – te is részt vehetsz a névadásban!

Mint tudjátok, nagy rajongói vagyunk Kolodko Mihálynak és az ő miniszobrainak, amik sokáig csak Budapest lakosságát örvendeztették meg jelenlétükkel, ám nemrég Tihanyba is került egy miniszobor – méghozzá Gombóc Artúr.

Most újabb vidéki helyszínen találhatunk Kolodko Mihály remekeiből – Veszprémbe költözött egy miniszobor, amit hamarosan még kettő követ majd.

Az első, ami már a helyére is került, egy katona, ám egyelőre még nincsen neve! Jelenleg ő az Őr, de folyik a szavazás, hamarosan kiderül, hogy a miniszobor Ernő vagy Pajti névre fog-e hallgatni.

A miniszobrok Török Balázs, a veszprémi székhelyű A1-Sped Nemzetközi Szállítmányozó és Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének köszönhetően kerülnek Veszprémbe.

A három mini alkotás értelmét, tartalmát Veszprém történelme, kulturális sokszínűsége, a turizmus, és természetesen a környezet, ahová kihelyezésre kerülnek, – együttesen alkotják – tudtuk meg a megrendelők facebook posztjából.

Az Őr a vár bejáratánál, a Hősök kapujánál kezdte meg szolgálatát.

Fotó: Facebook/A1-Sped Kft.

A miniszobor a koronaőrök egyenruháját viseli, kis ládikáját féltve őrzi. Hithű hazafi, fegyelmezett és nagyon éber. Kicsit mogorva, de hatalmas szíve van. A törökkori harcoktól az I. Világháborún át a II. Világháborúban Veszprémben őrzött Szent Koronáig több különböző veszprémi eseményt, történetet kíván megjeleníteni.


A gerillaszobrot két másik miniszobor is követi, ezek heteken belül megérkeznek a királynék városába.

Fotó: Facebook/A1-Sped Kft.

Veszprémen túl, Budapesten is kikerült egy új alkotás, aki kirándulna egyet, a Kőbányai Sörgyár környékén keresse!

Fotó: Facebook/Kolodko Art

Nyitófotó: Facebook/A1-Sped Kft.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.