5+1 egyszerű mondat, amivel pozitív hatást érhetsz el másokban

,,Az emberek elfelejtik, amit mondtál, azt is elfelejtik, amit tettél, de soha nem fogják elfelejteni az érzést, amit kiváltottál belőlük.” – mondta egyszer Maya Angelou, és teljes mértékig igaza volt.

Az igazság az, hogy a beszélgetésekben elhangzó szavakra egy találkozás után nem emlékszünk, az érzés azonban, amit a beszélgetőpartnerünk kivált belőlünk tökéletesen az emlékezetünkbe vésődik.
Ezért van az, hogy a karizmatikus, vezető tulajdonságú emberek tudatosan használnak bizonyos mondatokat, szófordulatokat, ezzel érnek el maradandó hatást másokban.

Ilyen hatásos mondatokat hoztunk most. Érdemes őket tudatosan alkalmazni – a hatás garantáltan nem marad el. 

Ez is érdekelhet: LEGYÉL FITT, RAGYOGÓ BŐRŰ SZÉPSÉG – TEHÁT IGYÁL!

,,A megoldás a következő”

Találkoztál már olyanokkal, akik soha nem osztották meg a tudásukat, az információikat senkivel? Amikor egy személy nem kapja meg azokat az információkat, amelyeken a jövője függ, frusztrált és ideges lesz. Azok az emberek, akik nem félnek a tudásukat másokkal megosztani mindig egyetemes kedvencekké válnak.

,,Mesélj még erről”

Nem titok az emberek szeretnek magukról beszélni, azt meg főleg szereti mindenki, ha mások szemében érdekes a mondanivalója.

Azok az emberek mindig népszerűek, akik figyelmesen, érdeklődve hallgatnak meg másokat.

,,Mit gondolsz?”

Éreztetni, hogy a beszélgetőpartner véleménye fontos, számít, az egyik legokosabb ,,manipuláció”. Ha valaki olyan személyként mutatkozik, akit érdekel mások véleménye, nos ez felettébb kedvező benyomást fog hagyni másokban. 

,,Hogyan segíthetek?”

Bizony, ez az egyszerű, jó szándékot mutató, figyelmes kérdés nagyon jelentősen befolyásolhatja a képet, amit az ember kialakít magáról. Pláne, ha a segítség valamiféle kedvező cél elérésében is hasznos.

,,Veled vagyok, hajrá!”

A szolidaritás kifejezése tulajdonképpen semmi, egy egyszerű gesztus, mégis, az ember azt érzi tőle, nincs egyedül, hogy valaki támogatja. Mindenképpen pozitívan hat mindenkire.

+1: 

,,Kérem/Köszönöm”

A tisztelet, udvariasság semmibe nem kerül, viszont hatalmas előnyökkel jár!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.