Öltözködési stílusok – személyiségedre szabva – 2. rész

Ha fontos neked, hogy hogyan látnak mások, és ha tisztában vagy azzal, hogy nem a személyiséged az első, amit látnak belőled az új kollégáid, az utca embere, a külső szemek, – szakmai okból, vagy csupán azért mert fontos neked – akkor bizonyára már elkezdtél kutatni a témában, hogy  melyik az az öltözködési stílus, ami önazonos.

Előző cikkemben hoztam egy stílus-személyiség tesztet, mellyel gyorsan és könnyen ki tudod deríteni, hogy a te személyiségedhez milyen öltözködési stílus illik, milyen ruhákkal és kiegészítőkkel tudod leghitelesebben kifejezni önmagad. Ha még nem csináltad meg, akkor itt megteheted!

Rögtön az első cikkben kifejtettem az első személyiségtípust a négy közül, most pedig folytatom a társaság kereső, kreatív, optimista, barátkozó, innovatív, energikus, flexibilis, spontán, ötletelő, lelkes, trendi, álmodozó, élénk, ember központú, bizakodó, ösztönző, kifejező és élettel teli I stíluskarakterrel.

Ha magadra ismersz, akkor ez a cikk neked szól. Ha nem érzed magadénak az eddigi két típust, akkor még várj, a következő részekben biztosan önmagadra találsz.

Ha a legtöbb betűd I, akkor jókedvű, magabiztos és optimista személy vagy, aki jól érzi magát társaságban és könnyen tesz szert új barátokra. Általában  álmodozó vagy, emiatt sokszor nem érsz munkád végére, hajlamosak vagy a késésre és sokszor elfelejtesz dolgokat. Beszédes, szociális vagy, hiszel abban, hogy ahogy cselekszel, az úgy helyénvaló; nem szégyenkezel semmi miatt. Munkádban lelkesítesz és motiválsz másokat a feladat elvégzésére. Emberközpontú, kedélyes, kedves és élénk vagy, de előfordul, hogy szarkasztikus vagy. A „népszerű” temperamentumként szoktak emlegetni. Stílusod az alábbi divatkarakterek között keresd:

Természetes és nőies stíluskarakter

Ennek a stílusnak a képviselője tudatosan egyszerű, a kényelmi szempontok számára sokkal fontosabbak, mint a külcsín, de megjelenése mégis konszolidált és egységes. Általában tisztában van önmagával, nem szeretne senkinek bizonyítani. Ruhatárában a fölszínek és a természetes alapanyagok kapnak nagy szerepet. Ritkán vásárol, nem követi a divatot, a ruha számára egy eszköz, aminek funkcionálisnak kell lennie, és őt szolgálnia, tehát nem fog vele sokat törődni, vasalgatni és külön mosni, mégis trendi a maga egyszerűségében.

Természetes stílusú celebek: Sandra Bullock, Helen Hunt, Ellen Degeneres, Julia Roberts, Whoopi Goldberg, Judy Dench, Lauren Hutton.

Ha a fentiek nem annyira jellemzőek rád, akkor elképzelhető, hogy a nőiességgel van több dolgod. Szoknyák, virágos, fodros, csipkés ruhadarabok, élénkebb, világosabb színek. A ruhatárának darabjai kifinomultságot tükröznek, szabásvonalai derékhangsúlyosak, kiemelik a testet. A kiegésztítők is fontos darabjai a gardróbnak, ezek lehetnek kisebbek, egyszerűbbek, de látványosabbak is.

Nőies stílusú celebek: Delta Goodrem, Leona Edmiston, Jane Seymore, Taylor Swift, Elle Fanning.

Következő cikkem a visszafogott, alázatos, békés, figyelmes, türelmes, érzékeny, önzetlen, csapatjátékos, segítőkész, szívélyes, hűséges, barátságos, bizonytalan, tartózkodó, megbízható, odaadó és őszinte S stílustípusról fog szólni.

Kretter Bea – Beango Stílusműhely

A cikksorozat kapcsolódó részei:

Öltözködési stílusok személyedre szabva – 1. rész

Öltözködési stílusok személyedre szabva – 3. rész

Öltözködési stílusok személyedre szabva – 4. rész

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.