Az alkotás átjáró egy olyan világba, ahol bármi lehetséges

Ha mozgalmas életet élünk, márpedig a felnőtt lét a család, a háztartás és a munka mellett mindenképpen mozgalmas, kihívást jelenthet időt találni a szeretteink – és önmagunk számára.

Annyi mindennel foglalkozunk, és olyan sok mindent kell észben tartanunk, hogy észrevétlenül elmúlik a nap, és könnyen elmúlik az esélye annak, hogy bármilyen értelemben kapcsolatba lépjünk egymással. 

Pedig számos nyomós oka van annak, amiért fontos, hogy minőségi időt töltsünk szeretteinkkel és ugyanennyi fontos oka van annak is, hogy magunkra is szánjunk időt.

Ahogy a neve is sugallja, a minőségi idő azt jelenti, hogy el kell távolítani minden zavaró tényezőt, lehetővé téve szeretteink és önmagunk számára, hogy élvezzük egymás társaságát; hogy kötődjünk, kapcsolatot építsünk és támogatást nyújtsunk egymásnak. Önmagunkkal szemben pedig belső elmélyülést, kikapcsolódást, a taposómalomból való kilépést jelent a minőségi idő.

A festészet egy tökéletes módja annak, hogy átadjuk magunk – önmagunknak. Az ecset forgatása közben kiléphetünk a saját világunkból, és beléphetünk egy másikba, miközben gondolataink látható formát is kapnak a kezünk alatt.

Számomra a festészet egyfajta terápiaként kezdődött, de sokkal több lett ennél. Felépítettem általa egy fantáziavilágot, egy vállalkozást, és bizonyos értelemben önmagamat is: az identitásom szerves része lett. Az alkotás számomra egyfajta kiszakadás a hétköznapok szürkeségéből, átjáró egy olyan világba, ahol minden lehetséges. Az önkifejezés mellett fontos eszköznek tartom abban, hogy másokat is elgondolkodtassak, “utaztassak” abba a kicsit sötét, kicsit szürreális mesevilágba, amit ábrázolok. Hiszem, hogy a művészeteknek az egyéni kiteljesedésen kívül fontos közösségépítő szerepe is van, ezért nagy felelősség számunkra, hogy jó példát mutassunk, és olyasvalamit közvetítsünk, ami épít és hozzátesz az emberek mindennapjaihoz

– vallott a festészetről Vörös Eszter Anna, aki 2018 óta vezeti az Eyciir Varázsbolt és Galériát Gödöllőn, ami amellett, hogy egy igazi ékszerdoboz, valódi felüdülést és lelki töltődést nyújt mindenkinek, aki betér oda.

Szerettem volna létrehozni egy helyet a munkáimnak, ami ugyanakkor olyan hely, igazi közösségi tér is, ahol a hozzám betérők kapcsolódhatnak, töltődhetnek az átlagos, fárasztó hétköznapokon és a viharos, nehéz időkben is

– mondta el a az országban egyre jobban ismert, fantasztikus mesevilágot megálmodó és létrehozó galériatulajdonos, akinek ajtaja mindig nyitva áll mindenki előtt, aki szeretne nézelődni, vagy csak egy kis kultúrára szomjazik.

Látogassatok el hozzá ti is, ha Gödöllőn jártok, de addig is, merüljetek el a képek segítségével a csodás mesevilágban.

Vörös Eszter Annát megtaláljátok a közösségi média felületein is!
Facebook és Facebook
Instagram

1 Hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.